Кейт Міддлтон і принц Вільям втекли з палацу: він був в’язницею

Яскрава пара британської монархії оселилася у квартирі 1 А в Кенсингтонському палаці одразу після весілля, тут Кейт і Вільям довгі роки жили разом з дітьми – Джорджем, Шарлоттою і Луї. Попри класифікацію «квартира», житло зовсім не маленьке. Сім’я займала чотири поверхи та половину крила вежі з годинником у будівлі, спроєктований сером Крістофером Реном для короля Вільяма і королеви Марії.

У розпорядженні принца і принцеси Уельських є три основні спальні з окремими ванними кімнатами та великими гардеробними, кілька дитячих кімнат, п’ять прийомних залів. На цокольному поверсі є тренажерний зал, пральня і комори. Звичайно, у сім’ї багато персоналу в розпорядженні, і на верхньому поверсі є дев’ять спалень для співробітників.

Турист фотографує Кенсінгтонський палац. Фото: Getty Images

Однак Кейт і Вільям влітку 2022 року ухвалили рішення про переїзд у котедж Аделаїди на території Віндзорського замку в передмісті Лондона. Інсайдери при палаці заявили, що сім’я сприймала свій лондонський будинок як «акваріум із золотими рибками». Подружжя хотіло більшого усамітнення для себе і своїх дітей. Крім того, у Віндзорі є просторі володіння з садом і можливість проводити більше часу на свіжому повітрі.

«Кенсингтонський палац чудовий, але він був в’язницею для дітей – вони хочуть грати у футбол, не спостерігаючи за тим, що відбувається, з-за високих металевих воріт», – повідомила королівська експертка Інгрід Сьюард.

Віндзорський замок. Фото: Getty Images

Кенсингтонський палац є елітним житловим комплексом для британської монархії, оскільки там пліч-о-пліч живуть інші члени королівської сім’ї. На території проживає дочка принца Ендрю і Сари Фергюсон. Принцеса Євгенія мешкає в Ноттінгем – котеджі разом із чоловіком Джеком Бруксбенком і двома дітьми. Примітно, що тут жили принц Гаррі та Меган Маркл до того, як перебралися до Фрогмор – котеджу у Віндзорі.

У Кенсінгтоні також влаштувалися герцог і герцогиня Глостерські, герцог і герцогиня Кентські, принц Майкл Кентський і його дружина Марія Крістін фон Рейбніц, а також численний персонал, що обслуговує як їхні, так і історичні будови. Крім того, на території палацу регулярно проходять різні виставки, коли доступ туди отримують туристи.

Сім’я хоче усамітнення. Фото: Getty Images

Не дивно, що в таких умовах багатодітна сім’я Кейт і Вільяма справді почувалася некомфортно. При цьому принц і принцеса Уельські залишили апартаменти за собою як свою лондонську резиденцію, вони зупиняються тут, коли справи затримують їх у столиці.

«Кенсингтонський палац – кумедне старе місце. Вочевидь, він доволі величний, але жити там, мабуть, все одно, що жити в надзвичайно шикарному густо заселеному багатоквартирному будинку. Ви завжди поруч зі своїми сусідами, і насправді тут не так вже й багато місця для усамітнення», – зазначила королівський біограф Дженні Бонд.

Коломієць Надія

Recent Posts

Гігантська ящірка зупинила практику Формули-1 у Сінгапурі

У Сінгапурі одну з практик Формули-1 зупинили через гігантську ящірку на трасі, яка заважала руху болідів. Про…

9 хв. ago

Лавров “оригінально” пояснив, чому Путін “підтримав” Камалу Гарріс

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров пояснив слова президента Володимира Путіна про підтримку кандидатури Камали…

11 хв. ago

Дрони СБУ вдарили по аеродрому Шайковка з російськими Ту-22М3

Дрони СБУ 21 вересня вразили інфраструктуру військового аеродрому Шайковка у Калузької області РФ. Там базується 52 важкий…

13 хв. ago

Правоохоронці викрили масштабну схему продажу наркотиків та зброї: затримано 116 осіб

В Україні викрито масштабний канал збуту зброї та наркотиків. У рамках справи підозри отримали 116…

19 хв. ago

Спека до +40 — не перешкода: популярний в Іспанії курорт скаржиться на нашестя щурів

Популярний іспанський курорт зіткнувся з навалою щурів — гризуни бігають громадськими місцями міста, що викликало…

23 хв. ago

Осіннє рівнодення 22 вересня 2024 року: історія свята та заборони

У День осіннього рівнодення сонце переходить із північної півкулі в південну, що означає початок астрономічної…

2 години ago