Точно не Нью-Йорк: яке місто стало найдорожчим у світі для іноземців

Днями аналітична компанія Mercer опублікувала тридцятий рейтинг найдорожчих міст у світі для іноземних робітників. Про це пише Business Recorder.

Всього до рейтингу увійшли 226 міст з різних куточків земної кулі, а в самих дослідженнях взяли участь понад 400 міст. Консалтингова фірма Mercer виміряла порівняльну вартість понад 200 предметів у кожному місці, включаючи житло, транспорт, їжу, одяг, товари для дому та розваги; курс валюти вимірювався відносно до долара США.

Перше місце у рейтингу посів Гонконг. Він залишається одним із найдорожчих міст, випереджаючи навіть Сінгапур, котирй славиться високою якістю життя, а разом із цим і високими цінами. Далі в рейтингу опинилися одразу чотири швейцарські міста: Цюріх, Женева, Базель та Берн.

Вже після них розташувався Нью-Йорк, опинившись на 7-му місці. Далі йде Лондон, а 9-е місце рейтингу посіла столиця Багамських островів Нассау.

З американських міст до топ-10 також потрапив також Лос-Анджелес, який посів 10 місце.

Столиці європейських держав – Париж, Амстердам і Берлін – посіли лише 29, 30 і 31 місця, відповідно. А ось Дубай порівняно з минулим роком піднявся і виявився найдорожчим містом серед мегаполісів Близького Сходу, посівши 15 місце в рейтингу. 

Наприкінці першої сотні опинилася столиця Куби Гавана, яка опустилася на 83-тю позицію, частково через сильну девальвацію валюти в середині минулого року.

Замикають рейтинг два міста в Пакистані. Це Карачі, який займає 226-у позицію, що на три пункти нижче, ніж минулого року, та Ісламабад (227).

До слова, Інститут економіки та миру опублікував щорічний рейтинг країн, які є найбільш миролюбними за Індексом глобальної миролюбності.  Україна у цьому списку посідає 157-е місце зі 163 країн, країна-агресорка Росія-  на 158 місці. А закривають рейтинг такі країни як Судан, Сирія. На останньому місці, на думку авторів рейтингу, розмістився Афганістан.

Ольга Степанова

Recent Posts

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

6 хв. ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

16 хв. ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

25 хв. ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

37 хв. ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

46 хв. ago

Експерти з уживаних автомобілів назвали два популярні хетчбеки, яких водіям варто уникати

Відомі автомобільні експерти радять водіям уникати двох популярних вживаних автівок, які були критично оцінені під час…

55 хв. ago