Іспанська поліція підтвердила смерть російського пілота Максима Кузьмінова

Максим Кузьмінов, який став героєм спецоперації ГУР МО “Синиця” влітку 2023 року, після неї буквально зник з радарів. Він перегнав в Україну гелікоптер Мі-8, дав декілька інтерв’ю, але потім про нього не було згадок в інфопросторі, пише 24 канал з посиланням на The New York Times

Як виявилося, Кузьмінов усе ж переїхав в Іспанію, хоча українські розвідники попереджали його про небезпеку. 

Два співробітники іспанської поліції, які знають про цю справу, заявили, що тіло чоловіка, знайдене минулого тижня, зрешечене кулями в прибережному місті Вільяхойоса, належало пану Кузьмінову, – написали журналісти NYT.

Вони зауважують: Цивільна гвардія Іспанії заявила, що документи, знайдені на тілі, ідентифікують загиблого як 33-річного українця (в той час як Кузьмінову 28 років). Але поліцейські додали, що документи можуть бути підробленими.

Наразі справа досить заплутана, адже не тільки не збігається вік, але й кількість поранень – хтось писав про 6, хтось про 12. Також у ЗМІ були згадки, що на тілі знайшли велику кількість грошей, а перед трагедією до Кузьмінова приїздила колишня дівчина. До того ж убивство сталося ще 13 лютого, а повідомили про нього тиждень потому.

Поліція коментує подію досить неохоче, журналісти назвали мафіозні розборки як одну з версій убивства.

Імовірно, за хлопцем довго стежила ціла група з кількох осіб – вони вивчали його розпорядок дня й отримали доступ до камер відеоспостереження у гаражі, де й було скоєно вбивство. Кузьмінов жив у районі, де багато українців і росіян.

Наразі відомо, що він помер саме від вогнепальних поранень, хай скільки їх було. Потім злочинці переїхали тіло автівкою та втекли. Машину згодом знайшли спаленою. Тіло Кузьмінова виявив сусід.

Нагадаємо, смерть російського пілота підтвердив Андрій Юсов 19 лютого. У ГУР підтвердили смерть Кузьмінова, але інших даних не навели. Олексій Данілов закликав почекати на дані офіційного розслідування щодо загибелі Кузьмінова. І зауважив: в Україні льотчик був би в безпеці.

 

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

3 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago