Заплатять за повернення додому: де можна отримати 34 тисячі доларів за спаковані валізи

Українські біженці, які знайшли притулок у Швеції, можуть отримати суттєву грошову допомогу за повернення на батьківщину. Влада Швеції ухвалила рішення стимулювати добровільний виїзд мігрантів через одноразову виплату у розмірі 350 000 шведських крон — приблизно 34 тисячі доларів США.

Це частина нового законопроєкту, ініційованого партією «Шведські демократи» та підтриманого урядом, який планують впровадити з 2026 року.

Метою цієї ініціативи є зменшення кількості мігрантів, які не змогли адаптуватися в країні, знайти стабільну роботу або залишаються на соціальному забезпеченні. Швеція нині переживає кризу, пов’язану зі зростанням рівня злочинності серед мігрантів та економічним навантаженням на державний бюджет. Уряд країни вбачає в цьому загрозу для внутрішньої безпеки та добробуту населення.

Українські біженці / фото: Visit Ukraine

Наразі українські мігранти вже можуть скористатися програмою компенсацій: 10 000 крон (близько 900 доларів США) для дорослих та 5 000 крон для дітей, але загальна сума для сім’ї не перевищує 40 000 крон. Однак, новий законопроєкт суттєво збільшить цю виплату, що має стати сильнішим стимулом для повернення.

Програма спрямована на тих, хто не зміг адаптуватися до умов у Швеції, або ж проживає на соціальні виплати. Переважно це мігранти, які прибули із країн Африки, Близького Сходу та Афганістану, однак українські біженці також підпадають під дію нової програми.

На думку експертів, для багатьох біженців пропозиція може бути вигідною, особливо якщо повернення до України є реальним варіантом. Хоча сума в 34 тисячі доларів є суттєвою, українці мають враховувати поточну ситуацію на батьківщині, перш ніж прийняти таке рішення.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Крута колаба”: Борис Джонсон шокував соцмережі відео з українською провідницею

Українські провідниці з "Укрзалізниці" залучили колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона до комічного відео, у якому…

1 хв. ago

ЗСУ опустилися в рейтингу найсильніших армій світу, а РФ все ще на другому місті (інфографіка)

Збройні сили України на сьогодні посідають 18 сходинку у рейтингу найсильніших армій світу. Минулого року…

10 хв. ago

Українці почали отримувати листи зі штрафами: що відбувається

На поштові скриньки українців невідомі шахраї почали розсилати повідомлення нібито від "господарського суду" певної області,…

18 хв. ago

Брак підготовленої піхоти і тактика просочування ворога: Арестович попередив, що фронт тріщить по швах

Ексрадник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що український фронт переживає серйозні труднощі не лише в районі…

24 хв. ago

Черги, затримки та бюрократія: ветеран розповів про знущання МСЕК

В Україні оформлення інвалідності для ветеранів стало надзвичайно складним і тривалим процесом. Ветеран Ігор Салій…

27 хв. ago

В Україні суттєво подорожчає інтернет: що відомо наразі

З 1 жовтня в Україні збираються виключити інтернет-провайдерів зі спрощеної системи оподаткування (ССО). Про це написала народна депутатка України…

36 хв. ago