Путін готує росіянам нову хвилю мобілізації: назвали можливу дату

Втрати армії РФ в Україні перевищили 600 тисяч вбитими і пораненими, тож в Росії можуть розпочати нову хвилю мобілізації, щоб зібрати 800-тисячне угруповання для боїв в Україні.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генштабу ЗСУ у 2014-2017 роках Владислав Селезньов.

“Російська армія, яка була професійною до повномасштабного вторгнення в Україні в 2022 році, зараз складається з “чмобіків”, що бажають заробити дурні гроші на вбивствах українців, і найманців, яких російські емісари шукають по всьому світу. Говорити про серйозну підготовку російських солдатів можна лише сегментовано – є частини, які ще пам’ятають, як варто воювати. Але основна маса – це ті, які призивалися вже під час повномасштабного вторгнення, під час так званої часткової мобілізації в Росії у вересні 2022 року.

Росія ще може компенсувати той катастрофічний рівень втрат – за останні місяці в армії РФ ми бачимо до 30-35 тисяч військових вбитими і пораненими. Ця тенденція буде зберігатися і надалі, тож я дуже важко уявляю собі, як там зможуть зібрати угруповання у 800 тисяч військових до кінця цього року. Причому їм доведеться покривати втрати і збільшувати кількість угруповання, тому без масштабних мобілізаційних процесів не обійтися”, – розповів Селезньов.

За його словами, про це можуть оголосити вже в перші тижні вересня.

“Враховуючи те, що у вересні в Росії відбувається єдиний день голосування, можна передбачити, що в кінці першої декади вересня Путін знову порушить питання мобілізації. Оскільки російська репресивна машина працює ефективно, я думаю, що вони зможуть набрати необхідну кількість людей. Але питання мотивації, компенсаторних механізмів – хто замість цих “чмобіків” буде працювати на російських підприємствах, залишається відкритим”, – пояснив експерт.

Також він спрогнозував, яким буде поповнення окупаційної армії РФ цього разу.

“У 2022 році більша частина росіян, які були мобілізовані і відправлені на передову, зразу ж загинули. Я думаю, що така ж ситуація буде і зараз – росіянам катастрофічно не вистачає не лише матеріально-технічних, але й людських ресурсів. Зараз на територію Курської області з різних куточків РФ везуть “строковиків”, бо Путін не хоче послабити тиск на Сили оборони на Донбасі і не знімає звідти бойові частини. Для нього дуже важливо реалізувати свій задум, заради якого він розпочинав свою “спецоперацію” – повне захоплення Донецької і Луганської областей”, – резюмував Селезньов.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російський диктатор Володимир Путін, очевидно, вирішив не кидати всі сили на відвоювання захоплених Силами оборони територій Курської області.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago