Ізраїль завдав авіаудару по Ємену: порт Ходейда повністю обійнятий вогнем: страшні кадри пожежі

Ізраїль підтвердив удар у відповідь, завданий у суботу, 20 липня, по паливному складу та нафтопереробному заводу в районі єменського порту Ходейда.

Про це пише Times of Israel.

Міністр оборони Йоав Галлант заявив, що Ізраїль завдав удару по хуситах у Ємені у відповідь на атаку по Тель-Авіву, де в п’ятницю вранці внаслідок удару безпілотника було вбито громадянина Ізраїлю.

“Пожежу, яка зараз палає в Ходейді, видно по всьому Близькому Сходу, і її значення очевидне. Хусіти атакували нас понад 200 разів. Уперше, коли вони завдали шкоди ізраїльському громадянину, ми завдали їм удару. І ми зробимо це в будь-якому місці, де це може знадобитися”, — наголосив Галлант.

За даними військових, з листопада підтримувані Іраном єменські повстанці запустили по Ізраїлю понад 200 безпілотників і крилатих ракет. Більшість із них була перехоплена американськими військами, а в кількох випадках — ізраїльськими винищувачами та наземними системами ППО.

Хусіти заявили про велику кількість убитих та поранених внаслідок удару по порту та пообіцяли, що Ізраїль “заплатить за це високу ціну”.

Представник Армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі на пресконференції заявив, що літак, який брав участь в атаці по порту Ходейда в Ємені, успішно повернувся до Ізраїлю.

Після завдання удару по Ємену прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу виступив із відеозверненням і закликав міжнародну спільноту посилити заходи проти Ірану та його поплічників.

“Будь-який, хто бажає бачити Близький Схід стабільним і безпечним, має виступити проти осі зла і підтримати боротьбу Ізраїлю проти Ірану та його поплічників — у Ємені, в секторі Газа, в Лівані, скрізь”, — заявив Нетаньягу.

За словами ізраїльського прем’єра, порт Ходейда був обраний як мета не випадково – хусіти використовували його як точку ввезення зброї, яку їм постачає Іран.

Нетаньягу також наголосив, що хусити загрожують свободі судноплавства на одному із найбільш завантажених судноплавних шляхів у світі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago