Майже як справжня: у Китаї секс-ляльку оснастили ШІ, що з цього вийшло

Китайський виробник реалістичних секс-ляльок Starpery Technology готується презентувати цього року першу ляльку, оснащену штучним інтелектом (ШІ). Про це пише портал South China Morning Post.

Звичайні ляльки з металевим скелетом і силіконовим корпусом можуть видавати тільки прості реакції і позбавлені “виразних здібностей”. Натомість секс-ляльки нового покоління поводитимуться більш реалістично. Для цього розробники створили технологію, подібну до ChatGPT, зараз мовна модель проходить навчання.

“Нове покоління секс-ляльок, оснащене моделями штучного інтелекту і оснащене датчиками, може реагувати як рухами, так і промовою, що значно покращує користувацький досвід, фокусуючись на емоційному зв’язку, а не тільки на базових розмовних здібностях”, — заявив генеральний директор Starpery Technology Еван Лі.

Модель ляльки від компанії Starpery Technology Фото: Instagram/starperydollofficial

Як зазначає Еван Лі, хоча діалог — це просто, для впровадження такої функції потрібні складні моделі. Їх створенням займаються спеціалізовані компанії-розробники програмного забезпечення. Очікується, що перші “розумні” секс-ляльки з’являться на прилавках магазинів у чоловічій і жіночій формах до серпня цього року.

Еван Лі підкреслив, що в Китаї сформувався найбільший ринок секс-ляльок у світі, який естетично відрізняється від європейського. Сукупні продажі КНР у цій сфері перевершують США, Японію та Німеччину разом узяті. Купують такі ляльки як іноземці, так і самі китайці.

Крім технічних складнощів перед індустрією постають етичні питання. Критики стверджують, що реалістичні секс-роботи зі штучним інтелектом можуть формувати в людей шкідливі моделі поведінки, розмиваючи межі дозволеного та заважаючи будувати стосунки з реальними людьми. На їхню думку, надмірна залежність від ШІ-компаньйонів зробить людське спілкування менш щирим.

Модель ляльки від компанії Starpery Technology Фото: Instagram/starperydollofficial

“ШІ, який може ухвалювати рішення за певних умов, може кинути виклик людській автономії та самосприйняттю”, — вважають експерти з Китайської академії інформаційних і комунікаційних технологій.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дубайський мільйонер купив коханій особистий острів, щоб вона могла носити бікіні – відео

Дружина дубайського мільйонера, яка часто хизується своїм екстравагантним стилем життя в Інтернеті, поділилася новим відео,…

5 хв. ago

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які займаються вихованням дітей шкільного віку, є дуже…

16 хв. ago

У США вирує смертоносний ураган: стихія вже вбила понад 40 осіб

У Сполучених Штатах Америки вже третій день триває ураган "Хелен". Він забрав життя щонайменше 44 осіб. Негода…

28 хв. ago

Ізраїль ліквідував лідера «Хезболли» Хасана Насраллу

27 вересня Ізраїль провів масований авіаудар по штаб-квартирі «Хезболли» в Бейруті. В результаті чого загинув лідер організації…

41 хв. ago

Королівські експерти: повернення Кейт Міддлтон буде поступовим

Кейт Міддлтон поділилася новинами, на які всі так чекали. Принцеса Уельська, яка тихо і мужньо…

51 хв. ago

KFC, McDonald’s або просто бургер та картопля фрі: що відбувається в організмі після фастфуду

Щоденне вживання фастфуду може з часом призвести до проблем зі здоров'ям. Гастроентерологи вирішили пояснити, як…

55 хв. ago