Майже як справжня: у Китаї секс-ляльку оснастили ШІ, що з цього вийшло

Китайський виробник реалістичних секс-ляльок Starpery Technology готується презентувати цього року першу ляльку, оснащену штучним інтелектом (ШІ). Про це пише портал South China Morning Post.

Звичайні ляльки з металевим скелетом і силіконовим корпусом можуть видавати тільки прості реакції і позбавлені “виразних здібностей”. Натомість секс-ляльки нового покоління поводитимуться більш реалістично. Для цього розробники створили технологію, подібну до ChatGPT, зараз мовна модель проходить навчання.

“Нове покоління секс-ляльок, оснащене моделями штучного інтелекту і оснащене датчиками, може реагувати як рухами, так і промовою, що значно покращує користувацький досвід, фокусуючись на емоційному зв’язку, а не тільки на базових розмовних здібностях”, — заявив генеральний директор Starpery Technology Еван Лі.

Модель ляльки від компанії Starpery Technology Фото: Instagram/starperydollofficial

Як зазначає Еван Лі, хоча діалог — це просто, для впровадження такої функції потрібні складні моделі. Їх створенням займаються спеціалізовані компанії-розробники програмного забезпечення. Очікується, що перші “розумні” секс-ляльки з’являться на прилавках магазинів у чоловічій і жіночій формах до серпня цього року.

Еван Лі підкреслив, що в Китаї сформувався найбільший ринок секс-ляльок у світі, який естетично відрізняється від європейського. Сукупні продажі КНР у цій сфері перевершують США, Японію та Німеччину разом узяті. Купують такі ляльки як іноземці, так і самі китайці.

Крім технічних складнощів перед індустрією постають етичні питання. Критики стверджують, що реалістичні секс-роботи зі штучним інтелектом можуть формувати в людей шкідливі моделі поведінки, розмиваючи межі дозволеного та заважаючи будувати стосунки з реальними людьми. На їхню думку, надмірна залежність від ШІ-компаньйонів зробить людське спілкування менш щирим.

Модель ляльки від компанії Starpery Technology Фото: Instagram/starperydollofficial

“ШІ, який може ухвалювати рішення за певних умов, може кинути виклик людській автономії та самосприйняттю”, — вважають експерти з Китайської академії інформаційних і комунікаційних технологій.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як легко заснути в літню спеку: сім правил, які можуть допомогти

У побуті висока температура, навіть коли люди її не відчувають, за умови довготривалого впливу на…

3 години ago

Психологи назвали 9 речей, які завжди слід тримати в таємниці

Психологи радять не ділитись інформацією про себе. Це делікатний баланс, який дозволяє налагодити зв’язок з іншими,…

3 години ago

Скільки українців уже оновили свої дані у “Резерв+”: відповідь Міноборони

Відповідно до нового закону про мобілізацію, до 16 липня військовозобовʼязані українці мають оновити свої дані,…

4 години ago

Київські чиновники вивезли своїх родичів за кордон за допомогою дітей-сиріт, – Лубінець

Офіс омбудсмена України виявив, що посадовці київських соціальних центрів у березні 2022 року відправили своїх…

4 години ago

“Мобілізаційна валізка”: що потрібно зробити мобілізованому наперед і які речі взяти

Український фотограф та захисник Олександр Заклецький поділився порадами щодо "мобілізаційного валізки" – речей, які стануть у нагоді…

4 години ago

Лукашенко вже почав загрожувати на повну – обіцяє, що тепер здригнеться весь світ

Президент Білорусії Олександр Лукашенко звинуватив країни Заходу в ескалації конфлікту в Україні. "Сьогодні величезні гроші…

4 години ago