За крок від прірви: будинки жителів курортного містечка скоро назавжди поглине море

У понеділок, 20 травня, частина прибережної скелі в Ньюхейвені (Східний Сассекс, Велика Британія) обвалилася на пляж. Через це мобільні будинки місцевих жителів вартістю 160 000 фунтів стерлінгів (майже 8 мільйонів гривень) опинились за крок від падіння у прірву. Про це пише видання Daily Mail.

На опублікованих в мережі аерофотознімках показано, що пересувні будинки стоять на небезпечній відстані від краю скелі, а люди продовжують ходити по узбережжю.

До речі, курортне містечко Ньюхейвен донедавна вважалось ідеальною локацією для людей старше 50 років, які шукають спокою та гармонії з природою. Однак внаслідок процесу ерозії тут зростає ризик обвалу: помешкання людей повільно сповзають у море, зокрема деякі будинки опинилися всього за 20 футів (близько 6 м) від величного урвища.

Обвал скелі в Ньюхейвені Фото: Eddie Mitchell

На краю скелі вже встановили спеціальні знаки, які попереджають про небезпеку: батьків просять уважно стежити за своїми дітьми й не дозволяти їм переступати через бетонні блоки, що перекривають доступ до зони підвищеної небезпеки.

“Надзвичайно волога погода у Великій Британії цієї зими лише загострила проблему зсуву ґрунтів, особливо на східному узбережжі, де м’якше покриття, зокрема пісок та глина. До того ж пологий ландшафт дозволяє морським хвилям під час штормів потрапляти вглиб материка”, — пояснює причину стихійного лиха експертка з нерухомості Керол Піт.

За прогнозами Rightmove, до 2100 року у Великій Британії буде зруйновано понад 2200 будинків, причому найбільший ризик у прибережних громад в Корнуоллі, Камбрії, Дорсеті, Східному Йоркширі, Ессексі, на острові Уайт, в Кенті, Нортумберленді, Норфолку та Сассексі.

На краю скелі вже встановили спеціальні знаки, які попереджають про небезпеку Фото: Eddie Mitchell
Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

2 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

2 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

2 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

2 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

2 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

2 години ago