Послуга Моссаду: президент Ірану летів у старому гелікоптері в погану погоду, – Bild

В неділю, 19 травня, розбився гелікоптер, на борту якого перебував президент Ірану Ібрагім Райсі та глава МЗС країни Хосейн Амір-Абдоллахян. Відомо, що вертоліт розбився під час аварійної посадки в Східному Азербайджані, звʼязок із бортом було втрачено. На думку кореспондента Bild Юліана Рьопке, подібна ситуація є “самогубством” та “подарунком Моссаду”.

“Якщо звіти правдиві, Райсі подорожував у 45-річному Bell 212 за погодних умов, які, звичайно, не були VFR, іранський режим міг зробити Моссаду велику послугу. Це просто самогубство”, — написав він.

Пост Юліана Рьопке

Також Рьопке пише, що у той час, як Європейський Союз поспішає на допомогу Тегерану, народ Ірану святкує підозрювану смерть одного зі своїх найвідоміших лідерів.

Разом з тим, як інформує ізраїльський телеканал 12, дипломатичні джерела у західних країнах стверджують, що президент Ірану Ібрагім Райсі не вижив після аварії свого гвинтокрила.

Водночас пошуки ускладняються сильні тумани та відсутність зв’язку поблизу ймовірного місця падіння вертольоту. Тим часом Reuters, який є більш обережним у своїх прогнозах, повідомляє, з посиланням на іранського чиновника, що життя президента Ірану та очільника МЗС країни “під загрозою”.

Зараз рятувальники проводять рятувальну операцію, однак наявна інформація, яку вони отримують із місця катастрофи, викликає занепокоєння.

Нагадаємо, що гелікоптер президента Ірану Ібрагіма Райсі потрапив у аварію 19 травня. Авіакатастрофа сталася у момент повернення політика з відкриття греблі на кордоні з Азербайджаном.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кенію охопили масові антиурядові протести: є загиблі, серед постраждалих сестра Обами

Столицю Кенії Найробі охопили масові протести через прийняття керівництвом країни законопроєкту про підвищення податків. Сотні протестувальників пішли…

2 години ago

Великі зашквари Тищенка: подробиці гучних скандалів, в які вляпався одіозний нардеп

Одіозний Тищенко – знову в центрі уваги, а цього разу ще й за ґрати може…

2 години ago

Штраф від ТЦК можна скасувати: важлива інструкція, як це зробити

Починаючи з 17 липня, військовозобов’язані, які не оновили свої персональні дані, можуть отримати повістки від представників ТЦК…

6 години ago

Микола Тищенко з’явився на засідання суду в брендових речах на суму близько 100 тисяч гривень

Народний депутат України Микола Тищенко, який дням став фігурантом скандалу з побиттям військовослужбовця у місті…

6 години ago

У Кенії відбувся штурм парламенту: поліція відкрила по активістах вогонь, є загиблі

У столиці Кенії Найробі мітингувальники намагалися штурмувати парламент, поліція відкрила по них вогонь. Щонайменше пʼятеро…

6 години ago

Графіки відключення світла 26 червня: Укренерго попередило про посилені обмеження

У середу, 26 червня, обмеження в електропостачанні триватимуть впродовж всієї доби. Обленерго будуть застосовувати графіки…

6 години ago