Нідерланди хочуть відправити українських чоловіків додому

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків. Про силові методи не йдеться, скоріше це буде заохочення до дій. Політик підкреслив, що у цьому питанні треба бути “надзвичайно обережним”.

Як пише видання De Volkskrant, відповідну заяву Схоф зробив під час обговорення міграційної політики у парламенті, відповідаючи на питання лідера “Партії Свободи” Герта Вілдерса. Про строки повернення українців не йшлося. Поки говорили лише про необхідність розробки механізму повернення.

У виданні зазначили, що станом на осінь минулого року у Нідерландах проживало понад 19 тисяч українських чоловіків призовного віку. Загалом у муніципалітетах країни було зареєстровано близько 39 тисяч чоловіків з України. При цьому кількість жінок, які знайшли прихисток у Нідерландах, складає 63 тисячі. 

Повернення українських чоловіків

Президент України Володимир Зеленський неодноразово звертався до влади країн-союзників з проханням про повернення українських чоловіків призовного віку. Проте цю ідею підтримали далеко не всі. А все тому, що потрібна робоча сила.

Наприклад, у Польщі згодні піти на ряд кроків, щоб стимулювати повернення українців. Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський запропонував скасувати виплати українським біженцям. На його думку, це може спонукати їх повернутися додому.

У Чехії заявили, що не будуть змушувати українських чоловіків повертатись додому поясняючи це тим, що кожен має сам робити свій вибір. При цьому посол України у Чехії Василь Зварич нагадав про обов’язок перед державою. 

Швеція у цьому питанні взялась за грошову мотивацію українців. Влада країни пообіцяла збільшити виплати біженцям, які погодяться повернутися. За новою програмою вони отримають до 350 тисяч шведських крон (34 тисяч доларів).

Нагадаємо, в Україні хочуть створити Міністерство повернення українців. Воно буде займатися питаннями повернення громадян України з еміграції. Наразі для нього шукають очільника. 

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago