Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, міністром оборони Йоавом Галлантом і главою Агентства безпеки Ізраїлю (Шин Бет). Про це пише The Jerusalem Post.

Людина, особистість якої не розголошується, є бізнесменом з великими зв’язками в Туреччині та Ірані. Його затримали в серпні, а в четвер, 19 вересня, йому висунули обвинувачення.

План полягав у тому, щоб використати ізраїльського бізнесмена, який тривалий час жив у Туреччині і мав фінансові стосунки як із турецькими, так і з іранськими особами, для розроблення планів убивств в Ізраїлі.

Для реалізації його реалізації громадяни Туреччини Андрій Фарук Аслан і Гюнейд Аслан зв’язалися з ізраїльським бізнесменом для проведення фінансових операцій, запросивши його в турецьке місто Самандаг для зустрічі з двома представниками багатого іранця на ім’я Еді. Коли йому сказали, що Еді не може виїхати з Ірану до Туреччини, він погодився на те, щоб його таємно переправили машиною з Туреччини до Ірану, де він зустрівся з Еді та членом іранських служб безпеки на ім’я Хадж.

Перш ніж розпочати будь-яку діяльність, ізраїльський бізнесмен запросив один мільйон доларів.

У серпні ізраїльський бізнесмен відвідав Іран вдруге, де отримав аванс у 5000 євро для початку здійснення змови, включно з потенційним перетворенням агента “Моссада” на подвійного агента.

Ізраїльському бізнесменові також доручили знімати відео певних ізраїльських об’єктів з метою спостереження і збору розвідувальної інформації, і передавати погрози громадянам Ізраїлю, з якими Іран зв’язувався для виконання місій, що не відповідають іранським директивам. Крім того, іранці запитали бізнесмена, чи зможе він завербувати росіян і американців, яких можна було б використати для вбивства іранських діячів, які виступають проти режиму і проживають у Європі та США.

Зазначається, що Шин Бет не надала жодних вказівок на те, чи домігся ізраїльський бізнесмен істотного прогресу в будь-якій із терористичних акцій.

Степаненко Григорій

Recent Posts

Сусіди принца Гаррі та Меган Маркл обурені їхньою поведінкою: Забирайся зі своєї вулиці

Колишня американська акторка і британський принц склали королівські повноваження у 2020 році та переїхали з Великобританії до…

6 хв. ago

Перевіряйте поштові скриньки: Укрпошта сама без ТЦК вже розіслала тисячі повісток

Згідно з ухваленими змінами в законодавстві, після 16 липня передбачено можливість надсилати повістки "Укрпоштою". Повістки…

8 хв. ago

Українці можуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 пенсій: деталі

Після виходу на пенсію деякі громадяни України можуть отримати одноразову допомогу, яка становить десять місячних пенсійних…

10 хв. ago

Батька Доді Аль-Фаєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у…

12 хв. ago

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що "панди" у вольєрах —…

17 хв. ago

Уб’ють мільйони людей: вчені б’ють на сполох через зростання кількості супербактерій у світі

Згідно з глобальним аналізом учених, при збереженні нинішніх тенденцій протягом наступних 25 років стійкі до…

20 хв. ago