Південна Корея розпочала з США масштабні військові навчання

Південна Корея та Сполучені Штати Америки розпочали спільні військові навчання Ulchi Freedom Shield.

Вони є спробою зміцнити спільну оборону, пише ABCNews.

“У понеділок американські та південнокорейські війська розпочали масштабні навчання, спрямовані на посилення їхньої спільної ядерної оборони від Північної Кореї. Водночас КНДР знову звинуватила союзників у відпрацюванні вторгнення. Щорічні літні навчання проходять на тлі підвищеної напруженості на Корейському півострові, оскільки темпи демонстрації зброї Північною Кореєю і спільних американсько-південнокорейських військових навчань посилилися”, – сказано в матеріалі.

Навчання почалися через кілька годин після того, як Міністерство закордонних справ КНДР опублікувало заяву щодо “провокаційних” військових навчань із метою агресії. У заяві сказано, що ядерні амбіції Північної Кореї є виправданими.

“Надважливо постійно підтримувати баланс сил для запобігання війні шляхом накопичення найбільшого стримуючого фактору”, – йдеться в заяві.

Сполучені Штати і Південна Корея описують свої спільні навчання як оборонні за своєю природою і в останні роки розширюють і вдосконалюють свою підготовку, щоб впоратися з еволюціонуючими загрозами з боку Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сеул та Пхеньян шукають спільну мову

Навчання триватимуть 11 днів, до 29 серпня. Ulchi Freedom Shield включають як комп’ютерні військові ігри, так і понад 40 видів польових навчань, зокрема бойові стрільби.

“Цьогорічна програма зосереджена на посиленні готовності проти різних північнокорейських загроз, зокрема ракет, глушіння GPS і кібератак, а також на врахуванні уроків, винесених з нещодавніх збройних конфліктів”, – заявили союзники.

Близько 19 тис. південнокорейських військових візьмуть участь у навчаннях, які відбуватимуться паралельно із навчаннями з цивільної оборони та евакуації. Вони включатимуть програми, засновані на сценаріях ядерної атаки КНДР.

Американські військові не підтвердили кількість американських військовослужбовців, які братимуть участь у навчаннях, і не повідомили, чи будуть задіяні американські стратегічні активи.

“США останніми місяцями збільшили регіональне розгортання бомбардувальників далекого радіусу дії, підводних човнів і авіаносних ударних груп для тренувань з південнокорейськими і японськими силами. Ці навчання можуть спровокувати войовничу реакцію Північної Кореї, яка хизується своєю зростаючою програмою озброєнь і висловлює усні погрози ядерних конфліктів проти Вашингтона та Сеула”, – йдеться у повідомленні.

Раніше цього місяця північнокорейський лідер Кім Чен Ин влаштував грандіозну церемонію у Пхеньяні з нагоди передачі 250 ракетних пускових установок, здатних нести ядерну зброю, передовим військовим частинам. Він закликав до невпинного розширення ядерної програми своїх збройних сил.

Лисенко Катерина

Recent Posts

США підготували сценарій удару по РФ у разі застосування ядерної зброї проти України

У 2022 році Сполучені Штати Америки попередили Росію – у разі використання ядерної зброї проти…

5 хв. ago

Українців закликають відкласти вихід на пенсію: яка причина

Пенсійний фонд України радить громадянам замислитися над можливістю відкласти вихід на пенсію. Такий крок може…

13 хв. ago

“Потребує молодих”: військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Мобілізаційний вік в Україні має бути знижений, вважає майор бригади "Рубіж" Нацгвардії та Герой України…

24 хв. ago

Під згорілим вщент Нотр-Дамом знайшли свинцевий саркофаг: його відкрили і оторопіли

Під культовим собором Нотр-Дам-де-Парі в Парижі після масштабної пожежі знайшли два саркофаги. В одному з них містилося тіло…

33 хв. ago

Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити

Росіяни найчастіше з рухомого майна віддають у заставу для кредитів автомобілі, але серед забезпечення трапляються…

41 хв. ago

Заплатять за повернення додому: де можна отримати 34 тисячі доларів за спаковані валізи

Українські біженці, які знайшли притулок у Швеції, можуть отримати суттєву грошову допомогу за повернення на…

48 хв. ago