Студентка роками майже нічого не їсть, крім сиру: який вигляд вона має зараз (фото)

Студентка юридичної школи Нью-Йоркського університету Адела Кохаб із США настільки захопилася сиром, що їй довелося пройти спеціальний реабілітаційний курс, щоб вгамувати свій апетит. Про це пише видання New York Post.

Дівчина розповіла, що її захоплення сиром почалася ще на першому курсі — весною 2018 року, коли вона майже щодня з’їдала шматок білого чедеру чи пармезану.

“Я заходила в магазин, купувала сир та з’їдала буквально цілий блок. Це єдине, що дозволяло мені відчувати себе хоч трохи цілісною”, — розповідає 27-річна Коджаб.

За словами американки, вона споживала приблизно 5,5 блоків сиру на тиждень, закушуючи пікантними чипсами з пармезаном. Така дієта швидко підірвала її здоров’я — студентка потрапила в групу ризику діабету 2 типу, упродовж 5 місяців не мала менструації, а також поправилась до 78 кілограмів.

Американка споживала приблизно 5,5 блоків сиру на тиждень Фото: Helayne Seidman

Доктор Ніл Барнард, автор книги “Сирна пастка” та ад’юнкт-професор у медичній школі Університету Джорджа Вашингтона, пояснив, що такі люди, як Коджаб, стають залежними від сиру через високу концентрацію жиру та солі в цьому продукті, а також білка, відомого як казеїн, що викликає звикання.

“Сир містить опіатні хімічні речовини, які стимулюють ті ж самі рецептори в мозку, що і будь-який наркотик”, — пояснив він.

Після реабілітації в Hilton Head Health (Південа Кароліна, США), де тижневе лікування обходиться у $5,820, Аделі вдалось відновити контроль над розладом харчової поведінки. Консультанти навчили її базових правил того, як замовляти та готувати здорову їжу, рахувати калорії та обирати більш здорові закуски, наприклад, чорницю або попкорн.

Втім, Кохаб не відмовилася від сиру остаточно.

“Я бавлюся, але не так, як раніше. Коли у мене сильний стрес, можу з’їсти шматок сиру, але це трапляється значно рідше”, — додала вона.

Аделі вдалось відновити контроль над розладом харчової поведінки Фото: Helayne Seidman
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

21 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

22 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

24 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

34 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

36 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

38 хв. ago