США лякають Китай “глибокою стурбованістю і подальшими кроками” за озброєння Росії

США застерегли Китай від допомоги Росії у війні проти України і попередили, що “готові вжити подальших кроків у разі необхідності”.

Про це заявив головний заступник речника Держдепартаменту Ведант Пател. “Китай підтримує військові зусилля РФ і робить це, допомагаючи нарощувати її оборонне виробництво”, – сказав він, передає Голос Америки.

“Китай надає Росії багато верстатів, мікроелектроніки, оптики, БПЛА і технології крилатих ракет, а також нітроцелюлозу, яку Росія використовує для виробництва палива для зброї”, – сказав чиновник.

Він зазначив, що ці матеріали “заповнюють критичні прогалини в російському оборонному виробничому циклі” та допомагають відродити оборонно-промислову базу РФ.

“Підтримка Китаю активно сприяє війні Росії проти України, і це становить значну загрозу європейській безпеці. Ми наклали санкції на відповідні китайські фірми і готові вжити подальших кроків у разі необхідності”, – пригрозив Пател.

Пекін у свою чергу відкинув “наклеп” Вашингтона. “Китай регулює експорт товарів подвійного призначення. Країни не повинні вдаватися до наклепів чи нападок на нормальні відносини між Китаєм і РФ і не повинні завдавати шкоди законним правам і інтересам Китаю і китайських компаній”, – заявила речниця китайського МЗС Мао Нін.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

24 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

1 день ago