Конгресвумен родом з України намагається “зарізати” законопроєкт про допомогу Києву

Конгресвумен Палати представників Конгресу США від Республіканської партії, уродженка України Вікторія Спартц не зупинилася на спробі вилучити з законопроєкту про допомогу Україні фінансування для українських біженців. Вона подала ще низку правок, які передбачають істотне скорочення військової допомоги Україні.

Про це повідомляє “Європейська правда”. Судячи з дій Спартц, вона хоче максимально “зарізати” військову допомогу Україні, яку розглядають конгресмени.

Зокрема Спартц подала правку щодо виключення із законопроєкту положень на 7,8 млрд доларів, які пов’язані з програмою PDA. Ця програма дозволяє передавати Україні озброєння максимально оперативно – безпосередньо зі складів Армії США.

Окрім того, Спартц вимагає заборонити президенту США списувати заборгованість за кредитом Україні. Також в одній з її правок є вимога заборонити використовувати кошти за програмою FMF (замовлення зброї безпосередньо у виробників на потреби союзника США) усім країнам, які “постраждали від війни в Україні”. Неважко здогадатися, що мова йде в першу чергу саме про Україну.

Вікторія Спартц є уродженкою міста Носівка на Чернігівщині, хоча все її шкільне життя пройшло у Чернігові. Зі своїм майбутнім чоловіком Джейсоном Спартцем вона познайомилася, коли їздила до Москви відвідувати родичку. Саме це дозволило їй переїхати до США та зробити там кар’єру політика. При цьому вона сама регулярно приїжджає до батьків. 17 квітня по Чернігову було завдано ракетних ударів, внаслідок яких загинули та постраждали люди. Однак факти жорстоких атак не впливають на рішення конгресвумен.

Доречі, ще до цього Спартц заявила про те, що не голосуватиме за сенатський пакет допомоги для України. Запропонований Сенатом пакет передбачає фінансову допомогу у розмірі 60 млрд доларів.

17 квітня на сайті Палати представників Конгресу США з’явилися тексти законопроєктів щодо виділення допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Як і обіцяв речник Майкл Джонсон, вони були подані трьома різними документами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

21 годину ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

21 годину ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

21 годину ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

21 годину ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

21 годину ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

22 години ago