ЄС таємно готується до приєднання України,- Politico

Польські фермери протестують через те, що Україна заполонила ринок ЄС дешевшим товаром сільгосппродукції. Також фермери незадоволені цінами на паливо у країнах ЄС та новими екологічними нормами Брюсселя.

Оскільки до виборів до Європарламенту залишилося лише три місяці, лідери ЄС намагаються вести переговори з Україною без зайвого розголосу, повідомляє видання Politico .

Деякі європейські політики дали зрозуміти, що переговорний процес відбувається таємно не лише з Україною, а й іншими потенційними членами ЄС, включаючи Молдову та країни Балкан.

“Розмови про скорочення субсидій для європейських фермерів – це не те, що ви хотіли б включити у свої передвиборчі гасла або використовувати як передвиборчий боєприпас для вкрай правих”, – додав чиновник, маючи на увазі вибори до Європейського парламенту в червні.

При цьому президент ЄК Урсула фон дер Ляйєн відкрито заявляє про те, що Україна має стати членом ЄС «вже сьогодні, а не завтра».

Експерти заявляють, що якщо Україна стане повноправним членом ЄС, то це буде найбільша країна за площею та населенням у Союзі, а отже, теоретично, Київ матиме великий вплив як у ЄК, так і Раді ЄС.

Водночас Україна має найнижчий показник ВВП серед країн ЄС. Внутрішня політика Союзу спрямовано те, що багаті країни допомагають бідним. Насправді виходитиме, що Києву довгий час необхідна буде хороша фінансова допомога. Оскільки ЄС планує розширитися ще за рахунок Молдови та шести країн Балкан, то питання майбутньої інтеграції ведеться тихо, не на очах у громадськості. При цьому економісти нагадують, що стати членом ЄС без проведення у країні європейських реформ неможливо.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago