Визнаний мертвим чоловік прокинувся перед вилучення внутрішніх органів лікарями

В лікарні Baptist Health у Річмонді, штат Кентуккі (США), пацієнт, якого лікарі визнали мертвим, опинився на межі того, щоб його органи були вилучені для трансплантації. Лише завдяки пильності та реакції медичного персоналу операцію вдалося зупинити в останній момент. Деталями цієї історії поділилися журналісти видання NPR.

Технік з консервації органів Наташа Міллер, яка готувалася до своєї роботи з вилучення органів, згадує, як її насторожило те, що донор, якого привезли в операційну, поводився надто активно для «померлої» людини. Хоча його офіційно оголосили мертвим, він виглядав дуже живим. Міллер зазначила, що пацієнт рухався на ліжку та навіть плакав, і це побачили всі присутні в операційній.

За словами Міллер, цей інцидент викликав серйозну стурбованість серед усіх у приміщенні, включно з двома лікарями, які відмовилися брати участь у вилученні органів. Один із хірургів, відповідальний за процедуру, заявив, що він не буде продовжувати операцію. У операційній запанував хаос, і всі присутні були шоковані.

Міллер розповіла, що координаторка від Kentucky Organ Donor Affiliates (KODA) телефонувала своєму керівнику за порадою, але отримала вказівку продовжити процедуру та знайти іншого лікаря. Координаторка, за словами Міллер, плакала через тиск, який на неї чинили.

Врешті, операцію скасували. Але, за словами деяких працівників KODA, включно з іншим техніком з консервації органів Ніколеттою Мартін, цей випадок став настільки травматичним, що кілька співробітників звільнилися. Мартін, яка не була присутньою у той день в операційній, але почала переглядати записи справи, розповіла, що донор вже прокидався раніше під час процедури катетеризації серця, але лікарі тоді просто ввели йому заспокійливе.

Керівництво KODA, за словами Мартін, намагалося зменшити значущість інциденту, що викликало її обурення. Вона підкреслила, що це найстрашніший кошмар будь-якої людини — опинитися на операційному столі, усвідомлюючи, що хтось збирається видалити частини твого тіла, коли ти ще живий.

Сестра пацієнта, Донна Рорер, розповіла NPR, що її 36-річний брат, Ентоні Томас «TJ» Гувер II, потрапив до лікарні через передозування наркотиками. Рорер, яка була присутня в лікарні того дня, згадала, як її насторожило те, що TJ відкрив очі, коли його перевозили з реанімації до операційної. Вона відчула, що це був його спосіб показати, що він ще живий, але медики запевняли родину, що це лише звичайний рефлекс.

Тепер TJ Гувер живе з сестрою, яка стала його законним опікуном. Вона згадує, як у травні 2023 року TJ танцював з нею на її весіллі, більше ніж через рік після того, як його помилково визнали мертвим.

Романчук Микола

Recent Posts

Нардеп вигадав нову роботу для жінок у ЗСУ: служити, але без автоматів

Український депутат Олександр Федієнко запропонував нові можливості для жінок, які бажають приєднатися до Збройних сил…

10 хв. ago

Лайфхаки для осінньої негоди: як швидко висушити промокле взуття після дощу

Осінні прогулянки можуть принести не лише радість, а й мокрі кросівки чи черевики, особливо якщо…

16 хв. ago

Ізраїль готується до атаки на Іран найближчими днями

Ізраїль готується завдати удару по Ірану найближчими днями, повідомляє Washinhton Post, посилаючись на джерела серед…

20 хв. ago

Де шукати сонце взимку: Ідеальні місця для зимової відпустки

Із настанням зимових холодів багато українців починають мріяти про теплі країни. Пошуки зимового сонця стають…

25 хв. ago

Принц Гаррі вразив своїх фанатів серфінгом у Каліфорнії

Принц Гаррі знову в центрі уваги — цього разу на хвилях узбережжя Каліфорнії. У Мережі…

41 хв. ago

Перш ніж здасте на права – сім потів зійде: українцям приготували посилені вимоги до водійських іспитів

З 1 червня 2023 року Міністерство внутрішніх справ України запроваджує нові заходи для боротьби з…

49 хв. ago