Прихисток для вигнанців: Португалія надала притулок Гаррі та Меган

Після скандалу з мемуарами «Запасний» і подальшого вигнання з Великої Британії, принц Гаррі та Меган Маркл знайшли новий притулок. Їх змусили покинути Фрогмор-котедж, який колись їм подарувала Єлизавета II, і тепер вони офіційно осіли на новому місці – у Португалії.

Подружжя придбало будинок на європейському континенті, отримавши таким чином «золоту візу», яка дозволяє безвізовий в’їзд у Шенгенську зону ЄС. Для Меган Маркл, громадянки США, це стало стратегічним рішенням. Під час заручин у 2017 році було оголошено, що вона подасть документи на британське громадянство, але, після виходу з королівської родини у 2020 році, ці плани залишилися у минулому.

Після від’їзду з Великої Британії Гаррі та Меган придбали розкішний маєток за 19,5 мільйона фунтів у Монтесіто, Каліфорнія. Маєток побудовано у тосканському стилі та включає 7 спалень, 13 ванних кімнат, бібліотеку, кінотеатр і навіть тренажерний зал. На території розташовані гостьовий будинок, басейн, гараж, ставок та альтанка в китайському стилі. Саме тут подружжя живе разом із дітьми – Арчі та Лілібет.

Однак у січні 2023 року стало відомо, що лондонський будинок герцоги втратили. Фрогмор-котедж, як частина королівського майна, передали в оренду принцесі Євгенії, доньці принца Ендрю. Вона разом зі своїм чоловіком, Джеком Бруксбанком, оселилася в будинку, близькому до серця подружжя Сассекських.

Минулого року герцоги вирішили обрати Португалію для своїх нових європейських пригод. Вони провели «романтичну триденну відпустку» в Мелідесі, після участі у «Іграх нескорених» у Німеччині. Відвідавши Лісабон, вони вирушили на південь до CostaTerra.

Жозе Сантос, голова ради з туризму Алентежу, підтвердив, що герцоги «недовго зупинялися» у регіоні, зауваживши, що місцевість приваблює багатьох відомих осіб. «Алентежу – це місце, де зірки з кіноіндустрії, мистецтва та моди знаходять відокремленість і спокій, який рідко можна знайти в Європі», – прокоментував він.

Романчук Микола

Recent Posts

Прогноз погоди на вихідні 19–20 жовтня: беріть парасольки та вдягайтесь тепліше

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

21 хв. ago

Осінні канікули 2024: 5 крутих місць для сімейного відпочинку з дітьми

Осінні канікули — це чудова нагода провести час з сім’єю і вирушити у незабутню подорож.…

22 хв. ago

Золота осінь повертається: Україну накриє тепло з Європи

Хоча осінь традиційно готує Україну до холодних температур, цього разу природа приготувала сюрприз. За даними…

32 хв. ago

У Польщі відбувається хвиля масових звільнень – ЗМІ

Кількість звільнених працівників у Польщі продовжує зростати. Про це пише газета Dziennik Gazeta Prawna. Експерти говорять про…

38 хв. ago

Бог шлюбу: Японець має 4 дружин, 2 коханок і 10 дітей

36-річний Рюта Ватанабе з північної префектури Хоккайдо, Японія, вирішив побудувати сімейне життя, яке кидає виклик…

1 годину ago

Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили…

1 годину ago