НАТО порівняли з феміністками, які не знають, що робити далі

НАТО, яке колись було символом сили та єдності, сьогодні більше схоже на організацію, що заблукала в лабіринті власної історії. Військовий аналітик Дмитро Іванов порівняв альянс із “радикальними феміністками”, які вже досягли своєї мети, але не знають, що робити далі. Він пояснює, що коли НАТО створювалося, світ щойно пережив найгіршу війну і був готовий продовжувати боротьбу, якщо б це знадобилося. На той час існувала конкретна загроза — Вісь Зла — і всі розуміли, що проти неї треба діяти.

“Наприкінці 80-х НАТО почало нагадувати радикальних феміністок, які не розуміють, що робити далі, коли мета вже досягнута”, — саркастично зазначив Іванов. “Ну не розбігатися ж, правда? Зібралися, нормально ж сиділи весь час, то чому б не продовжувати? А що далі? Та хтозна, давайте з якимись ‘аллахаками’ повоюємо”. Його коментар звучить як жорстке, але точне відображення реальності, у якій НАТО більше не має чіткої мети.

Іванов додає, що за останні десятиліття змінився також глобальний соціум. Вирішувати питання війною зараз стало “немодно”, “нетолерантно” і навіть “не сучасно”. Сьогодні, за його словами, перевагу надають дипломатії: стримуванню, переговорам, закликам до совісті агресора. Однак, каже Іванов, всі ці зусилля — марні.

“Ця маячня взагалі не працює — чомусь нікого це не хвилює. Головне — залишатися толерантними і терпіти, навіть на шкоду собі”, — додав він із гіркою іронією. “Немає більше Рузвельтів, Ейзенхауерів чи Паттонів — є лише ті, кому затикають рота, як тільки вони починають говорити”.

Військовий відверто зізнався, що він не впевнений у доцільності членства України в такому “беззубому альянсі”. “Навіть не впевнений, що він потрібен світу, адже його здатність і бажання протидіяти агресії залишаються під великим питанням”, — резюмував Іванов.

Романчук Микола

Recent Posts

Старовинний туалет у Шотландії став хітом серед туристів

На шотландському острові Б'ют є старовинна пам'ятка, що несподівано стала головною визначною пам’яткою місцевості. Йдеться…

6 хв. ago

Тарифний ультиматум: водоканали вимагають підвищення цін, інакше – колапс

Українцям слід готуватися до підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, попереджають представники водоканалів. Зокрема, "Тернопільводоканал"…

35 хв. ago

Збулось чергове пророцтво: «Сімпсони» передбачили ураган у Флориді

Фанати серіалу «Сімпсони» стверджують, що один із епізодів 1996 року передбачив урагани у Флориді, які…

40 хв. ago

Хто з обласних прокурорів отримує шалені виплати за інвалідність: перелік

Журналісти проєкту «Є питання» з'ясували, що деякі керівники обласних прокуратур та посадовці Пенсійного фонду України…

1 годину ago

ТЦК заявили, що перевірки на концертах і в ресторанах відтепер нова реальність українців

Українці повинні підготуватися до частих заходів оповіщення у публічних місцях, які тепер активно проводяться територіальними…

1 годину ago

Визнаний мертвим чоловік прокинувся перед вилучення внутрішніх органів лікарями

В лікарні Baptist Health у Річмонді, штат Кентуккі (США), пацієнт, якого лікарі визнали мертвим, опинився…

2 години ago