Витрачали більше на собаку, ніж на слуг: на найбагатшу сім’ю Британії подали до суду

Найбагатша сім’я Британії витратила більше на собаку, ніж на слуг, яким платили лише 8 доларів за роботу по 18 годин на день на їхній віллі на Женевському озері. На сімейство Хіндуджа, чиї особисті статки оцінюють у 50 мільярдів доларів, подали до суду. Позов у справі про торгівлю людьми заслухає швейцарський суд. Про це пише Daily Mail.

Прокурор заявив, що документ показує, що сім’я витрачала тисячі доларів на рік на домашніх тварин, а команда юристів сім’ї мільярдерів уже заявила, що вимоги про тривалість робочого часу були “перебільшенням”.

За словами прокурора Іва Бертосси, мільярдер Хіндуджа заплатив одному співробітнику сім швейцарських франків, або всього 8 доларів, за робочий день, який тривав цілих 18 годин.

Бертосса вказав на документ під назвою “Домашні тварини”, який, за його словами, показує, що сім’я витратила 8 584 франки (майже 10 тисяч доларів) на рік на свого собаку.

Прокурор заявив, що сім’я експлуатувала домашній персонал і обмежувала його свободу, пославшись на свідчення робітників і слуг, а також на докази, представлені під час розслідування.

Позов було подано проти чотирьох членів сім’ї: бізнесмена Пракаша Хіндуджі, його дружини Камаль, їхнього сина Аджая і його дружини Намрати, чиї адвокати заявили, що відхиляють позови.

Пракаш Хіндуджа і його дружина на зустрічі з принцесою Анною Фото: Getty Images

Сім’ї пред’явлено звинувачення в торгівлі людьми, в основі яких лежать твердження про те, що вони незаконно ввозили співробітників до Швейцарії та вивозили їх зі Швейцарії після конфіскації їхніх паспортів.

Слугам також не дозволялося залишати дім свого роботодавця без дозволу, і їм платили за роботу в Індії, а це означає, що в них не було швейцарських франків, що, як вважає прокурор, обмежувало їхню свободу у Швейцарії.

Команда юристів сім’ї стверджує, що обвинувачення помиляється і до слуг ставилися, як до членів сім’ї: вони навіть разом дивилися фільми.

Адвокат мільярдерів також заявив, що офіційні зарплати не відображають реальний стан справ і заявив, що були ще пільги: харчування та житло. І слуги-індуси в принципі заробляли значно більше, ніж якби вони працювали на батьківщині, в Індії.

Син мільярдера заявив, що взагалі не знав, скільки платять слугам, оскільки підбором персоналу займалася компанія Hinduja Group в Індії.

Судовий процес розпочався в понеділок після того, як минулого тижня сім’я і троє співробітників досягли угоди у цивільній справі. Однак цього тижня кримінальний процес Прокурор Бертосса закликав засудити Пракаша і його дружину до п’яти з половиною років тюремного ув’язнення, а їхнього сина з дружиною — до чотирьох з половиною років позбавлення волі.

Він сказав, що сім’ю також слід змусити покрити 1 мільйон франків судових витрат і внести 3,5 мільйона франків у компенсаційний фонд для персоналу.

Хто такий Пракаш Хіндуджа

Сім’я Хіндуджа є найбагатшою в Британії, її власний капітал перевищує 37 мільярдів фунтів стерлінгів (близько 50 мільярдів доларів).

Пракаш є європейським головою Hinduja Group, а його старший брат Гопі — глобальним главою конгломерату, що охоплює такі сектори, як автомобілебудування, нафта і банківська справа.

Пракаш Хіндуджа (ліворуч) зі своїми братами Фото: India Today

Сім’я також володіє елітною нерухомістю в Лондоні, зокрема дорогим готелем Raffles у Вайтхоллі, який відкрився минулого року і де найдорожчий номер коштує 25 000 фунтів стерлінгів за ніч.

Ольга Степанова

Recent Posts

Названо 5 речей, яких зазвичай бракує у житті нещасним, злим чоловікам

Більшість чоловіків хочуть бути кращою версією себе, але велика кількість негативу навколо не дозволяє побачити світлу сторону…

1 хв. ago

Податкова отримає доступ до “гаманців” українців за кордоном

У Державній податковій службі заявили про отримання позитивної оцінки Глобального форуму ОЕСР щодо зрілості системи…

6 хв. ago

У Зеленського назвали масове насилля працівників ТЦК на вулицях України – демократичними цінностями

Під час мобілізації в Україні неможливо заборонити працівникам ТЦК та СП "пакувати" військовозобовʼязаних громадян у бусики.…

10 хв. ago

Поліція встановила кількох підозрюваних у смерті актора Меттью Перрі

У смерті 54-річного актора Меттью Перрі підозрюють кількох осіб. Таку інформацію повідомили в правоохоронних органах, пише американське…

36 хв. ago

Повномасштабна війна між Ізраїлем та Іраном є неминучою – WSJ

Ізраїль стоїть перед стратегічним вибором щодо Ірану – починати війну вже зараз чи пізніше. Поточна…

37 хв. ago

Часу залишилося зовсім небагато: кому з жінок треба оновити дані у ТЦК

В Україні наближається крайня дата оновлення даних у ТЦК. При цьому зробити це мають не лише…

38 хв. ago