З оголеними плечима: рідкісний портрет Кейт Міддлтон з’явився на виставці

У головній резиденції британських монархів у Лондоні 17 травня 2024 року відкрилася виставка «Королівські портрети: сторіччя фотографії». На ній серед інших робіт представили портрет принцеси Уельської, який зробив відомий фотограф Паоло Роверсі. Вперше кадр показали публіці 9 січня 2022 на честь 40-річного ювілею дружини принца Вільяма.

На чорно-білому знімку Кейт Міддлтон позувала в пишній бальній сукні з оголеними плечима та романтичними бантиками від улюбленого бренду Alexander McQueen. Кейт тоді зробили непомітний макіяж і поклали волосся у хвилясті локони. З прикрас королівська особа вибрала сережки з краплеподібними перлами, які колись належали покійній принцесі Діані. Вона також одягла знамените заручне кільце з синім цейлонським сапфіром, яке теж носила мама принца Вільяма.

З оголеними плечима

Фотографію було зроблено в Кью Гарденс. Кейт, яка вивчала історію мистецтв в Університеті Сент-Ендрюс, була натхнена роботами Сесіла Бітона, фотографа, який зобразив історичні образи покійної королеви Єлизавети II та принцеси Маргарет.

«Ми раді поділитись новим портретом герцогині напередодні її 40-річчя. Це один із трьох нових портретів, які увійдуть у постійну колекцію Національної портретної галереї, покровителькою якого є герцогиня», – повідомив тоді Кенсінгтонський палац.

До речі, сукня і поза Кейт Міддлтон, яка зараз проходить курс лікування від раку, мають дивовижну візуальну схожість з портретом Александри, принцеси Уельської, роботи Франца Ксавера Вінтерхальтера 1864 року з королівської колекції. Він висітиме поруч.

Співробітники галереї позують фотографам біля портретів Кейт та Александри. Фото: Getty Images

На виставці вперше представили фотографії королеви Єлизавети, принцеси Маргарет, принцеси Александри та герцогині Кентської в образі молодих мам. Вони демонстрували своїх новонароджених немовлят на знімках, зроблених лордом Сноудоном у 1964 році. Це перша виставка, яка пройде в Королівській галереї з того часу, як її було перейменовано після смерті Єлизавети II, яка правила країною понад 70 років.

Ліворуч: принц Чарльз та принцеса Анна, 1956 рік. Праворуч: в образі молодих мам, 1964 рік.

В експозиції простежується еволюція королівської портретної фотографії з 1920-х до наших днів. Загалом виставлено понад 150 експонатів із королівського архіву.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

6 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

6 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

6 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

6 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

6 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

6 години ago