Скандал у Техасі: чоловіку загрожує смертна кара за неможливий злочин

У штаті Техас, США, готуються виконати смертний вирок щодо місцевого жителя, якого звинуватили у злочині, що, за словами багатьох медичних експертів, є неможливим. Як повідомляє NBC News, справа привернула увагу громадськості через суперечливий характер звинувачень.

Засудженого Роберта Роберсона готують до страти шляхом смертельної ін’єкції, яка запланована на 6 годину вечора за місцевим часом (2:00 за київським часом) 18 жовтня 2024 року. Страту мають провести у в’язниці міста Хантсвілл, штат Техас. Це стане першою стратою в США, пов’язаною з випадком «синдрому дитячого струсу».

Роберсона засудили за смерть його дитини, яку, за версією обвинувачення, він начебто спричинив через жорстоке поводження, що призвело до «синдрому дитячого струсу». Однак низка провідних медичних експертів заперечують можливість такого діагнозу у конкретному випадку, вказуючи на відсутність доказів та суперечливі висновки судово-медичних експертиз.

Фахівці підкреслюють, що симптоми, які були використані в суді як докази, можуть бути спричинені іншими захворюваннями або навіть природними причинами. Вони застерігають, що судова система ризикує здійснити серйозну помилку, стративши невинну людину на основі сумнівних свідчень.

Захисники Роберсона подали кілька апеляцій, наголошуючи на тому, що справа має бути переглянута з урахуванням нових доказів та експертних висновків, але суд відхилив прохання про відстрочку виконання вироку. Адвокати зазначають, що держава має моральний обов’язок гарантувати, щоб жодна людина не була страчена без абсолютної впевненості у її провині.

Цей випадок вже став предметом гучних дебатів у суспільстві та серед правозахисних організацій, які вимагають ретельного перегляду обставин справи. Вони закликають Техас припинити виконання смертного вироку, поки не буде представлено остаточних доказів, які можуть підтвердити або спростувати висунуті звинувачення.

На фоні цих обставин американські ЗМІ висвітлюють історію Роберсона як приклад можливої несправедливості судової системи США, яка, на їхню думку, потребує реформування.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Рекрутинг до Армії дронів: у “Дії” запустили “мобілізацію” без ТЦК та ВЛК

В Україні з’явилася нова можливість долучитися до лав операторів безпілотників через додаток "Дія". Про запуск…

18 секунд ago

Небо над Києвом освітлили супутники Starlink від Ілона Маска

У четвер, 17 жовтня, жителі Києва стали свідками рідкісного видовища — над містом пройшов парад…

7 хв. ago

Нацбанк вирішив продати два держбанки: що чекає вкладників

В Україні триває підготовка до приватизації двох великих державних банків — Укргазбанку та Сенс Банку.…

13 хв. ago

Пенсія мрії: кому в Україні платитимуть найбільші виплати в старості

В Україні пенсії розраховуються за індивідуальною схемою, яка враховує кілька ключових факторів — стаж роботи,…

20 хв. ago

Холодний антициклон накриває Україну: прогноз на 18 жовтня

У п'ятницю, 18 жовтня, погода в Україні буде прохолодною, із хмарністю та проясненнями. За даними…

27 хв. ago

Росія накопичує ракети: коли можлива нова масована атака

Російська Федерація, ймовірно, готується до чергового масованого удару по Україні. Про це заявив керівник Центру…

33 хв. ago