Meta вдарила по своїх: працівники позбулися роботи через махінації з талонами на їжу

Компанія Meta провела внутрішнє розслідування і звільнила 24 співробітників, які використовували талони на харчування для придбання побутових товарів замість їжі. Як повідомляє The Guardian, замість того, щоб дотримуватись призначення купонів, співробітники витрачали їх на такі предмети, як зубна паста, пральний порошок, келихи для вина та інші нехарчові продукти.

Відповідні талони Meta видає працівникам на щоденній основі, забезпечуючи їх харчуванням у рамках політики компанії. Однак розслідування, яке відбулося минулого тижня, виявило системні зловживання, коли деякі співробітники замовляли їжу додому, навіть якщо не перебували в офісі, або ж купували побутові товари.

Серед звільнених була працівниця, що отримувала річну зарплатню у розмірі 400 тисяч доларів. Вона зізналася, що використовувала талони не за призначенням, купуючи побутові товари. За її словами, коли вона не їла в офісі, наприклад, у випадках, коли її чоловік готував їжу або коли вона обідала з друзями, вона вирішувала витратити талони на інше. Після виявлення порушень під час розслідування, компанія вирішила звільнити її.

Для тих співробітників, які лише зрідка порушували правила, Meta обмежилась попередженнями, залишивши їх на посадах.

Варто зазначити, що політика безоплатного харчування у великих технологічних компаніях є звичайною практикою. Meta зазвичай забезпечує їжу у своїх великих офісах, включаючи штаб-квартиру у Кремнієвій долині, де працівники можуть обідати у корпоративних їдальнях.

Однак ті, хто працює у менших офісах, щодня отримують купони для замовлення їжі через сервіси доставки, такі як UberEats та Grubhub. Вартість талонів становить $20 на сніданок, $25 на обід та $25 на вечерю. Ці щедрі пропозиції покликані підтримувати працівників, незалежно від їхнього місця розташування.

Та зловживання системою змусило Meta переглянути свою політику, вдаривши по співробітниках, які вирішили скористатися наданими привілеями у власних інтересах.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Небо над Києвом освітлили супутники Starlink від Ілона Маска

У четвер, 17 жовтня, жителі Києва стали свідками рідкісного видовища — над містом пройшов парад…

6 хв. ago

Нацбанк вирішив продати два держбанки: що чекає вкладників

В Україні триває підготовка до приватизації двох великих державних банків — Укргазбанку та Сенс Банку.…

12 хв. ago

Пенсія мрії: кому в Україні платитимуть найбільші виплати в старості

В Україні пенсії розраховуються за індивідуальною схемою, яка враховує кілька ключових факторів — стаж роботи,…

18 хв. ago

Холодний антициклон накриває Україну: прогноз на 18 жовтня

У п'ятницю, 18 жовтня, погода в Україні буде прохолодною, із хмарністю та проясненнями. За даними…

26 хв. ago

Росія накопичує ракети: коли можлива нова масована атака

Російська Федерація, ймовірно, готується до чергового масованого удару по Україні. Про це заявив керівник Центру…

32 хв. ago

Скандал із бронежилетами на 2 млрд грн: експосадовців Міноборони судитимуть за розтрату

Прокурори Офісу Генерального прокурора направили до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обвинувальний акт стосовно колишнього заступника…

37 хв. ago