Таємниця смерті Меттью Перрі: стало відомо, хто ввів акторові смертельну дозу кетаміну

Стали відомі подробиці розслідування справи про смерть зірки серіалу «Друзі». Заарештовано п’ятьох осіб, причетних до цього. Особистий помічник артиста Кеннет Івамаса, який перебував у його будинку на момент смерті, зізнався, що це він ввів смертельну дозу. Робити ін’єкції його навчив 42-річний доктор Сальвадор Пласченсія, який і забезпечував Перрі препаратом.

Пласченсія мав ліцензію на призначення транквілізатора, але потребував допомоги іншого медика, щоб отримувати величезні дози, яких вимагав виконавець ролі Чендлера Бінга в популярному ситкомі.

«Цікаво, скільки заплатить цей придурок?», – сказав Сальвадор своєму колезі.

Перрі витрачав величезні гроші на кетамін. Фото: Getty Images

На думку слідчих, Пласченсія знав, що залежність актора зростала по спіралі, він зрозумів, що його життя висить на волосині, коли у Перрі стався напад під час передозування за 16 днів до смерті. Артист витратив 55 000 доларів на кетамін, який постачав Сальвадор, за два місяці перед смертю. Івамаса ввів Перрі 27 ін’єкцій за п’ять днів, які передували трагедії. За словами Кеннета, актор просив його робити уколи по шість разів на день.

54-річний лікар із Сан-Дієго Марк Чавес зізнався, що крав медикаменти у своїй клініці, виписуючи підроблені рецепти, щоб Пласценсія зміг задовольняти запити заможного клієнта. Меттью готовий був платити по 2000 доларів за флакон вартістю 12 доларів. Івамаса передавав запити від Перрі лікарю закодованою мовою, називаючи препарат «Доктор Пеппер», «банки» і «боти» через зашифрований додаток для обміну повідомленнями.

Актор вважався заможним клієнтом. Фото: Getty Images

Однак і цього було замало. Івамаса звернувся до друга актора, 54-річного Еріка Флемінга. Той вийшов на 41-річну Джасвін Сангха, яку називають «королевою кетаміну Голлівуду».

«Вона має справу тільки з вищим класом і знаменитостями. Якби в неї не було товару відмінної якості, вона б втратила свій бізнес», – повідомив Флемінг помічнику артиста.

Сангха продала Івамасі десятки флаконів наркотику через Флемінга і була так задоволена розміром замовлення, що додала кілька льодяників, зроблених із кетаміну, як подарунок. При цьому слідство запевняє, що жінка була добре обізнана про ризики препарату, повідомляє Daily Mail.

Джасвін Сангха. Фото: Instagram/jasveen_s

Івамаса спочатку покладався на Сальвадора, який вводив Перрі ін’єкції на зустрічах, що зазвичай відбувалися вдома в актора. Але 10 жовтня 2023 року троє чоловіків зустрілися на автостоянці в Лонг-Біч, де Пласченсія зробив укол прямо в припаркованій машині. Два дні потому лікар висловив свої побоювання, але при цьому передав Кеннету ще кілька флаконів.

Після смерті Меттью Сангха зв’язалася з Флемінгом і зажадала, щоб він видалив усі їхні повідомлення, але поліція в березні 2024 року вийшла на її слід і домоглася дозволу на обшук. У будинку «королеви» виявили велику кількість заборонених наркотиків. Їй загрожує від 10 років до довічного терміну, якщо її визнають винною за всіма пунктами обвинувачення. Пласченсія звинувачують за сімома статтями, йому загрожує від 10 до 20 років федеральної в’язниці. Івамасі та Флемінгу світить від 15 до 25 років. Чавесу буде висунуто обвинувачення 30 серпня.

«Ми стверджуємо, що кожен з обвинувачених зіграв ключову роль, неправдиво прописавши, продавши або ввівши кетамін, який став причиною трагічної смерті Меттью Перрі. Шлях актора почався з несумлінних лікарів, які зловживали його довірою, бо бачили в ньому джерело доходу, і торговців, які давали йому кетамін у флаконах без маркування», – заявила представниця поліції Енн Мілгрем.

Меттью Перрі та Дженніфер Еністон, 1995 рік. Фото: Getty Images
Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

19 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

28 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

35 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

40 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

46 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

57 хв. ago