Німеччина остаточно визначилась із поверненням українських ухилянтів додому

Німеччина остаточно визначилася з питанням про українців, які отримали статус тимчасового притулку на її території. Серед наших співгромадян, які там перебувають, є чимало військовозобов’язаних чоловіків. Однак німецький уряд не примушуватиме українських ухилянтів, втім, як і решту українців, повертатися на батьківщину в Україну.

Про це повідомляє Spiegel, посилаючись на слова міністра розвитку у федеральному уряді Німеччини Свеньї Шульце.

Незважаючи на те, що Україна зараз гостро відчуває брак робочої сили, а також потребує поповнення лав ЗСУ, Німеччина не має наміру будь-яким чином примушувати українців до повернення додому. Німецький уряд також не заохочуватиме наших громадян якимись фінансовими дотаціями, щоб вони поверталися в Україну.

Федеральний уряд вважає, що право вибору є у кожної людини. І кожен українець, який перебуває за кордоном, буде особисто вирішувати, повертатися йому зараз додому чи ні.

“Чи хочуть вони повертатися на батьківщину – це залишається індивідуальним рішенням українців, які знайшли у нас притулок. Німеччина не чинить жодного тиску і не виплачує заохочень для повернення”, – заявила Шульце в коментарі, який вона дала німецьким виданням.

Водночас у Німеччині розуміють, що українці, які повернулися з-за кордону, могли б серйозно поповнити трудові ресурси своєї країни. Однак вони повернуться на батьківщину тоді, коли захочуть туди повернутися. До речі, після повернення в них можуть виникнути проблеми з визнанням в Україні нової кваліфікації, яку вони встигли здобути за кордоном.

Утім, поповнити трудові ресурси України зможуть здебільшого жінки, які повернулися. Для чоловіків, очевидно, уготована інша доля. Вони заповнюватимуть вакансії, які є в ЗСУ.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Доброго вечора, я не з ТЦК”: військові почали помічати свої авто на фоні масових підпалів

У світлі останніх подій військові в Україні почали маркувати свої автомобілі написами "Доброго вечора, я…

7 хв. ago

Як впливає відсутність кількох пальців на військову відстрочку та придатність до мобілізації?

Марина Бекало повідомила, що військовозобов’язаний, який через ампутацію не може виконувати певні функції, може отримати…

18 хв. ago

Вербицький продовжує обіймати посаду прокурора в Офісі Генпрокурора

Дмитро Вербицький, який був звільнений з посади заступника генерального прокурора наказом Андрія Костіна, продовжує працювати…

25 хв. ago

“Оберіг” зламався: у системі масштабний збій – зникла важлива інформація

В єдиному електронному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг” стався масштабний збій, в результаті чого…

38 хв. ago

У Воронежі в управлінні ФСБ застрелили співробітника спецслужб, – росЗМІ

У російському Воронежі стався збройний напад на один з об'єктів ФСБ, під час якого від…

44 хв. ago

Усього кілька кліків: жінка заробила гроші, поскаржившись на ділянку свого сусіда

30-річна Айеша зі Сметвіка, Вест-Мідлендс (Англія) заробила 700 фунтів стерлінгів (трохи більше ніж 36 тисяч…

45 хв. ago