Шеф-кухар Расмус Мунк із ресторану Alchemist, удостоєний зірки Мішлен, готуватиме страви в рамках програми “На краю космосу”, яку запустить компанія SpaceVIP, що займається космічними подорожами.
Про це повідомило видання DailyStar.
Неземні задоволення отримають клієнти ресторану на космічному кораблі “Нептун” компанії Space Perspective, а шеф-кухар зможе похвалитися приготованою в космосі “їжею на все життя”. Очікування настільки гідних страв займає шість годин і коштує 400 тисяч фунтів стерлінгів.
Шість сміливців отримають шанс увійти в історію, “насолодившись стравою всього життя над 99% атмосфери Землі”. Роман Чипоруха, засновник SpaceVIP, заявив, що поїздка допоможе “просунути загальну космічну грамотність”.
“Це перша із серії експедицій у співпраці з провідними художниками, покликаними використовувати можливості космічних подорожей для підвищення рівня людської свідомості та розвитку загальної космічної грамотності”, — уточнив він мету проєкту.
Водночас гурмани, які вирушать у космос, щоб поласувати якоюсь відзначеною нагородами їжею, опиняться не в ракеті, а в герметичній капсулі, прикріпленій до космічної кулі.
“Space Perspective робить космос доступнішим, ніж будь-коли раніше. За допомогою наших унікальних космічних польотів ми уможливлюємо момент, який може повністю змінити життя людей — глибоке зрушення в тому, як ми, люди, бачимо світ і своє місце в ньому”, — наголосила Джейн Пойнтер, засновниця і співгенеральний директор Space Perspective.
Піднявшись на висоту 100 000 футів над рівнем моря, відвідувачі за допомогою Wi-Fi зможуть транслювати свою їжу в прямому ефірі друзям і родичам на Землі.
Сам мішленівський лауреат назвав проєкт, який стартує наприкінці 2025 року, “дійсно значущим”.
“Занурення займає центральне місце в цілісній кухні, і я прагну об’єднати гастрономію з мистецтвом і наукою, щоб підвищити обізнаність про соціальні та екологічні проблеми. У цьому досвіді я хочу підкреслити, що їжа є спільною ниткою в нашому людському існуванні, і буде справді значуще служити йому, дивлячись на кривизну Землі”, — спробував пояснити Расмус свою місію.
Експедиції, які мають стартувати 2025 року з узбережжя Флориди, триватимуть шість годин. Квиток коштує 495 тисяч доларів. Таким чином, космічні мандрівники зможуть скуштувати найдорожчу страву ресторану Мішлен за межами Землі.
Клієнтів не тільки пригостять “мішленівськими” стравами, а й нададуть їм вбрання від кутюр, пошиті за індивідуальним замовленням французьким будинком моди Ogier з використанням новітніх технологій виготовлення тканин. На борту також буде перший у світі космічний SPA-салон.
Генеральний директор компанії Пойнтер додала, що ця подорож — “повністю переосмислений досвід космічних польотів, який не потребує підготовки або спеціального спорядження”.
Британська туристка розповіла, що вона тимчасово "осліпла" після того, як випила "безкоштовну горілку" в популярному…
Готуючись до нового сезону, варто звертати увагу не лише на вбрання, але й на аксесуари,…
М'ясо - той продукт, який має бути в раціоні у кожного для нормального функціонування всього…
Національний банк Польщі опублікував розгорнутий звіт про іммігрантів з України, які перебувають у країні. У…
У Покровському районі Донецької області, де продовжується наступ російських військ, планують провести ремонт автомобільної траси з…
Ситуація на фронті місцями загрозлива. З різних напрямків військові повідомляють про критичні моменти. Мер Генічеська,…