Шість годин очікування і 400 тис. фунтів: стільки коштує “мішленівський” обід для сміливців

Шеф-кухар Расмус Мунк із ресторану Alchemist, удостоєний зірки Мішлен, готуватиме страви в рамках програми “На краю космосу”, яку запустить компанія SpaceVIP, що займається космічними подорожами.

Про це повідомило видання DailyStar.

Неземні задоволення отримають клієнти ресторану на космічному кораблі “Нептун” компанії Space Perspective, а шеф-кухар зможе похвалитися приготованою в космосі “їжею на все життя”. Очікування настільки гідних страв займає шість годин і коштує 400 тисяч фунтів стерлінгів.

Шість сміливців отримають шанс увійти в історію, “насолодившись стравою всього життя над 99% атмосфери Землі”. Роман Чипоруха, засновник SpaceVIP, заявив, що поїздка допоможе “просунути загальну космічну грамотність”.

“Це перша із серії експедицій у співпраці з провідними художниками, покликаними використовувати можливості космічних подорожей для підвищення рівня людської свідомості та розвитку загальної космічної грамотності”, — уточнив він мету проєкту.

Фото: Daily Star

Водночас гурмани, які вирушать у космос, щоб поласувати якоюсь відзначеною нагородами їжею, опиняться не в ракеті, а в герметичній капсулі, прикріпленій до космічної кулі.

“Space Perspective робить космос доступнішим, ніж будь-коли раніше. За допомогою наших унікальних космічних польотів ми уможливлюємо момент, який може повністю змінити життя людей — глибоке зрушення в тому, як ми, люди, бачимо світ і своє місце в ньому”, — наголосила Джейн Пойнтер, засновниця і співгенеральний директор Space Perspective.

Піднявшись на висоту 100 000 футів над рівнем моря, відвідувачі за допомогою Wi-Fi зможуть транслювати свою їжу в прямому ефірі друзям і родичам на Землі.

Сам мішленівський лауреат назвав проєкт, який стартує наприкінці 2025 року, “дійсно значущим”.

“Занурення займає центральне місце в цілісній кухні, і я прагну об’єднати гастрономію з мистецтвом і наукою, щоб підвищити обізнаність про соціальні та екологічні проблеми. У цьому досвіді я хочу підкреслити, що їжа є спільною ниткою в нашому людському існуванні, і буде справді значуще служити йому, дивлячись на кривизну Землі”, — спробував пояснити Расмус свою місію.

Що відомо про проєкт

Експедиції, які мають стартувати 2025 року з узбережжя Флориди, триватимуть шість годин. Квиток коштує 495 тисяч доларів. Таким чином, космічні мандрівники зможуть скуштувати найдорожчу страву ресторану Мішлен за межами Землі.

Клієнтів не тільки пригостять “мішленівськими” стравами, а й нададуть їм вбрання від кутюр, пошиті за індивідуальним замовленням французьким будинком моди Ogier з використанням новітніх технологій виготовлення тканин. На борту також буде перший у світі космічний SPA-салон.

Генеральний директор компанії Пойнтер додала, що ця подорож — “повністю переосмислений досвід космічних польотів, який не потребує підготовки або спеціального спорядження”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чи перероджується душа людини після смерті

Питання про те, що відбувається з душею після смерті, хвилює людство з найдавніших часів. У…

5 години ago

Епігенетик назвав звички українців, які скорочують життя

Керівник Лабораторії епігенетики Інституту геронтології імені Дмитра Чеботарьова НАМН України, кандидат біологічних наук Дмитро Краснєнков…

6 години ago

Ухилянтам не сховатися: ТЦК готують нові жорсткі обмеження

Як стало відомо, план мобілізації контрактників віком 18–24 роки провалився з тріском — замість очікуваних…

6 години ago

“Я б не чіпала її”: у США знайшли мотрошну рибу з сутінкової зони океану (фото)

На пляжі в штаті Орегон (США) знайшли моторошну рибу із глибин так званої "сутінкової зони" океану. Виявлений…

6 години ago

Що буде з доларом в найближчі місяці: компанія Goldman Sachs дала прогноз

Goldman Sachs попереджає, що долар може впасти, оскільки агресивні тарифи та уповільнення зростання США підривають довіру інвесторів…

6 години ago

Одна з країн штрафуватиме та заарештовуватиме за ходу «Безсмертного полку»

Влада Казахстану заборонила проводити ходи "Безсмертний полк" на 9 травня, звернули увагу росЗМІ. Причиною назвали…

6 години ago