Історія Бріжит Макрон: звідки з’явилися чутки про те, що вона народилася чоловіком

Бріжит Макрон стала відома на весь світ, коли стала першою леді Франції. Таблоїди вивчили її життя та історію її дуже скандального роману з Емманюелем, який був її учнем. Але останнім часом у соцмережах часто пишуть дивні чутки про те, що вона народилася чоловіком. Це було настільки скандально і так зачепило сім’ю Бріжит, що навіть її дочка і її чоловік спростовували ці заяви. 

Daily Mail розповів історію Бріжит та її сім’ї.

Батьки Бріжит — відомі шоколатьє і кондитери в регіоні Ам’єн на півночі Франції, і її дівоче прізвище — Троньє. На півночі Франції елітний бренд Trogneux дуже популярний і добре відомий.

На старому чорно-білому сімейному фото Бріжит позувала з батьками, братами і сестрами. Фото було зроблено ще в 1950-х роках.

Маленька Бріжит на колінах матері з родиноюФото: Скриншот

Чи міг хто-небудь, і найменше сама Бріжит, припустити, що понад півстоліття її життя будуть використані в наклепницькій кампанії, розгорнутій у соцмережах.

Минулого року Бріджит виграла справу про наклеп проти журналіста-фрілансера, який зробив первісну заяву, проте це хибна і необґрунтована чутка, яка не повністю зникла з деяких соціальних мереж.

Зовсім нещодавно дочка Бріжит, адвокат Тіфан Озьєр, розповіла про наслідки звинувачень.

В інтерв’ю на початку цього місяця, присвяченому публікації написаного нею роману, 40-річна жінка розповіла: “Мене турбує рівень суспільства, коли я чую, що циркулює в соціальних мережах про те, що моя мати — чоловік. Впевненість, з якою це сказано, і довіра, що надається цьому, проголошуються. Як ми можемо протистояти дезінформації в соціальних мережах?”.

Сам Макрон, виступаючи в Міжнародний жіночий день минулого тижня після публікації інтерв’ю, висловив гнів і розчарування з приводу чуток і їхнього впливу на їхнє приватне життя.

“Найстрашніше — це неправдива інформація і сфабриковані сценарії. Люди врешті-решт їм вірять”, — сказав він.

Спочатку ця заява залишилася непоміченою, коли у вересні 2021 року друком вийшло невелике ультраправе щомісячне видання під назвою Faits et Documents (Факти і документи) з результатами так званого “трирічного розслідування” щодо Бріжит Макрон, якій зараз 70 років.

Але коли “кореспондентка” Наташа Рей, яка співпрацює з журналом і має історію нападок на Макронів у Facebook, дала інтерв’ю на YouTube того ж року, звинувачення стали вірусними в Інтернеті.

В інтерв’ю вона послалася на стару сімейну фотографію Троньє. Вона стверджувала, що маленька дівчинка, яка сиділа на колінах у матері, ймовірно, була Наталі Фарсі, яка залишилася сиротою, коли старша сестра Бріжит, Мерівонн, загинула в автокатастрофі разом зі своїм чоловіком Полем Фарсі, коли Бріжит була маленькою.

Рей заявила, що Бріжит нібито звали Жан-Мішель Троньє і він змінив стать на початку 1980-х років.

Майже одразу ж ця дивна історія почала широко поширюватися в соціальних мережах.

Насправді хлопчик на фото — це, можливо, старший брат Бріжит на ім’я Жан-Клод. Він був на вісім років старший за Бріжит і став керівником сімейної шоколадної фабрики.

Свідоцтва про народження у Франції, на відміну від, наприклад, Великої Британії, може отримати тільки людина, ім’я якої зазначено у свідоцтві, або родич цієї людини.

Але про народження Бріжит Макрон повідомили в Courrier Picard, щоденній газеті регіону Пікардія, столицею якої є Ам’єн, її рідне місто, і де вказано день її народження 13 квітня 1953 року.

Що стосується трьох сестер і двох братів Бріжит, то про них ідеться: “Анн-Марі, Жан-Клод, Марівонн, Монік і Жан-Мішель Троньє з великою радістю повідомляють про народження своєї молодшої сестри Бріжит”.

Журнал Faits et Documents також повідомляв, що чиновники Єлисейського палацу “не змогли надати фотографію Бріжит у дитинстві”.

Хоча таких фото вдосталь, є навіть знімок семирічної Бріжит, яка приймає своє перше Святе Причастя, або її зображення, що грається в саду. Є і її весільні знімки, зроблені, коли вона виходила заміж перший раз за банкіра Андре-Луї Озьєра.

Юна БріжитФото: The Daily Mail

Бріжит, ставши першою леді Франції 2017 року, сказала своїм учням: “Ви почуєте зауваження, правдиві та неправдиві. Я ніколи не буду про них говорити”.

Однак, коли Наташа Рей та її колеги почали поширювати дивні чутки, Бріжит зробила виняток і подала до суду. Наташу Рей і Амандін Рой, 52-річну ясновидицю, яка з’явилася в чотиригодинному відео на YouTube у грудні 2021 року, визнали винними в наклепі та спочатку оштрафували на суму, еквівалентну 1700 фунтам стерлінгів кожна, яку після апеляції зменшили до 850 фунтів стерлінгів для Рой і 400 фунтів для Рей.

Реальна історія життя Бріжит Макрон

Втім, історія Бріжит цікава і без вигадок. Уперше вона зустріла Емманюеля Макрона у вересні 1992 року. Їй було 39 років, вона була заміжня, матір’ю трьох дітей і вчителькою французької католицької школи в Ам’єні. Йому було 15 років, і він навчався в тому ж класі, що й одна з її дочок.

Їхня 24-річна різниця у віці досі викликає подив, за винятком напевно Франції.

Протягом 16 років їхнього шлюбу вона відігравала ключову роль у його політичній кар’єрі, “щось середнє між політтехнологом і сірим кардиналом”, за словами одного коментатора.

Але в Ам’єні їхня дружба, що розвивається, багато років тому викликала обурення.

Сім’я Бріжит володіла кондитерською на площі Нотр-Дам у центрі міста, яка зараз є флагманською філією мережі Trogneux, що має ще 12 філій по всій північній Франції.

Їхньою фірмовою стравою були тістечка макаруни.

Її батько був оплотом респектабельності, постійним парафіянином церкви і членом Ротарі-клубу.

Бріжит відвідувала монастирську школу Святого Серця. Вона, як і інші члени її сім’ї, були добре відомі в місті.

Сім’я називала її “щасливою маленькою принцесою”. “Це їй ідеально підходило — вона була милою маленькою дівчинкою, яка завжди була в центрі уваги”, — сказав друг сім’ї.

Інший житель Ам’єна, який добре знає цю сім’ю, додав: “Їй завжди робили чудові подарунки, і з нею поводилися як із принцесою. Вона була милою маленькою дівчинкою, яка любила вбиратися і носити мамині прикраси. Батьки дарували їй срібні браслети тощо. Коли вона склала іспити, їй подарували мопед”.

У 21 рік під час поїздки в приморське місто Ле-Туке, де в її сім’ї був будиночок, вона познайомилася з Андре-Луї Озьєром, який народився в Камеруні, де його батько працював дипломатом.

У свої 23 роки він був на два роки старший за Бріжит, яка ще була студенткою і почала успішну кар’єру в банківській справі.

Вони одружилися в місцевій ратуші 1974 року, того ж року, до речі, одружилися батьки Емманюеля Макрона.

На той час, коли Бріжит виповнилося 26, у неї з чоловіком уже було двоє дітей.

Бріжит зрештою отримає посаду викладача в католицькій школі Lycee La Providence в Ам’єні.

Одним із предметів, які вона викладала, була драма. Зіркою уроків був Емманюель Макрон, мати і батько якого були лікарями.

Звісно, всі були стривожені, коли поповзли чутки, що в Емманюеля і Бріжит почався роман. Майбутнього президента відправили до Парижа, щоб він завершив освіту. Але їхні стосунки тривали на відстані 13 років, а решта, як то кажуть, уже історія.

Бріжит і Емманюель МакронФото: Getty Images

“У вашому житті бувають моменти, коли вам потрібно зробити життєво важливий вибір”, — пояснила Макрон в інтерв’ю багато років потому.

Після того як вона пішла від нього 1996 року, першого чоловіка Бріжит ніхто не бачив публічно. Він помер у грудні 2019 року у віці 66 років.

Їхній син Себастьян Озьєр, якому 48 років, лише на два роки старший за свого вітчима Макрона, і працював на нього статистиком.

Їхня старша дочка Лоуренс, 46 років, навчалася в одному класі з Емманюелем у школі в Ам’єні, де вчителем була Бріжит.

Молодша дочка Тіфан публічно підтримала стосунки матері. “Якщо мені потрібно показати бачення любові, то це Емманюель і мама”, — сказала вона в інтерв’ю 2018 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антикорупційний суд зняв арешт з рахунку корупціонера ексголови ВС Князєва

У понеділок, 8 липня, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання захисту і зняла арешт з деяких…

2 години ago

Росіяни просунулися на фронті у трьох місцях: з’явилася свіжа карта

Російські окупанти продовжують тиснути на низку напрямків на сході України. При цьому їм вдалося трохи…

2 години ago

Росія пробила “парасольку ППО” Києва і цілеспрямовано вдарила по “Охматдиту”, – Bild

Росія цілеспрямовано вдарила по київській лікарні "Охматдит" ракетою Х-101, при цьому передані Заходом системи ППО не змогли…

2 години ago

На спробі самогубства Наполеона вдалося заробити майже два мільйони євро

Два пістолети, що належали Наполеону Бонапарту, продано на аукціоні у Франції за 1,69 млн. євро. Інформація про…

3 години ago

“Їздять тут зайцями”: в Одесі спалахнув скандал з військовим та водієм маршрутки

В Одесі розгорівся черговий скандал з військовослужбовцем та водієм маршрутки, який відмовив бійцю з посвідченням…

3 години ago

Не тільки без світла: взимку українці можуть також зостатися без тепла і води, – Financial Times

Влада не випадково стала обережно натякати українцям, щоби ті, хто має змогу, виїжджали на зиму…

3 години ago