Моторошне видовище: жінка спіймала величезну стародавню рибу завдовжки 2,5 метра

Емілі Сонг з Техасу (США) спіймала стародавню рибу неймовірних розмірів. Габарити алігаторевої щуки перевершують показники найбільших представників цього виду, які офіційно реєструвала Міжнародна асоціація спортивного рибальства (IGFA). Про це пише видання Outdoor Life.

Експерти прискіпливо виміряли рибу: її довжина становила 2,5 м, а товщина у найширшому місці — 1,3 м. Емілі Сонг відразу ж сфотографувалася зі своїм рекордним уловом, який виявився в півтора раза довшим за неї саму, а потім відпустила в річку. Рибачка каже, що раніше ловила переважно трикілограмових окунів.

Вважається, що маса алігаторевих щук такої довжини становить від 129 до 142 кілограмів. Якби рибу зважили, Емілі могла б претендувати на світовий рекорд, адже найбільша офіційно зареєстрована алігаторева щука важила всього 128 кілограмів. Рекорд серед жінок становить 60 кілограмів.

Сонг знадобилося майже 30 хвилин, щоб завести щуку на мілину і дістати з води на берег. Риба перед цим зробила кілька потужних ривків, обірвавши майже 100 ярдів волосіні.

“Ми не вбиваємо і не зважуємо представників цього виду, тому що вони занадто цінні як живий ресурс… Я не хочу оцінювати вагу риби, але я б сказав, що вона була приблизно 300 фунтів (орієнтовно 136 кг)”, — розповідає Пол Майєрс, відомий гід з риболовлі на узбережжі Техасу.

Він не став називати точне місце, де Сонг зловила свою здобич, але заперечує, що це річка Трініті — одне з найвідоміших місць вилову алігаторевих щук в штаті.

Коломієць Надія

Recent Posts

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати

Капітан Лев Пашко, відомий як "Хорус" та герой України, висловився про мобілізацію в Україні в інтерв'ю для…

5 хв. ago

Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи

Цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря…

16 хв. ago

Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова…

25 хв. ago

Конкурси краси, чайлдфрі та піца з ананасами: що ненавидять люди у світі

У соціальній мережі Reddit влаштували опитування на тему того, що люди у світі ненавидять найбільше.…

37 хв. ago

В Україні можливий землетрус до 8 балів потужності, –  сейсмолог

Жителі Одеської області в понеділок могли відчути сильний землетрус, епіцентр якого розташовувася у Румунії. У майбутньому…

46 хв. ago

5 міст у світі, де штучний інтелект змінює життя

Штучний інтелект (ШІ) вже не фантастика - у деяких містах світу він активно змінює життя…

55 хв. ago