Смертельні цукерки з наркотиком випадково роздали бідним

У Новій Зеландії благодійна організація Auckland City Mission випадково роздала малозабезпеченим людям цукерки зі смертельною дозою метамфетаміну.

Про це повідомляє “BBC News Україна”.

Льодяники з наркотиком, які благодійники роздали малозабезпеченим у Новій Зеландії, входили до продуктових наборів. Об’єм метамфетаміну у кожній цукерці у 300 разів перевищував “звичайну дозу”, через що можна померти.

Організація Auckland City Mission отримала солодощі як пожертву від невідомої приватної особи. Льодяники були у заводській упаковці малайзійського бренду Rinda та не викликали підозр.

“Ми не знали, що цукерки містять метамфетамін, коли їх роздавали”, – сказав журналістам представник благодійників.

Як повідомили представники організації, цукерки з наркотиком могли одержати до 400 людей. Щонайменше троє осіб, зокрема дитина, звернулися по допомогу до медиків. На щастя, нікого не довелося госпіталізувати.

За даними Новозеландського фонду боротьби з наркотиками, вартість кожного такого льодяника становить близько 1000 новозеландських доларів (25 тис. грн).

Auckland City Mission звернулася до поліції після того, як один з одержувачів продуктового набору повідомив, що цукерки мають “дивний смак”. Директорка організації Хелен Робінсон розповіла, що кілька працівників скуштували ці солодощі, після чого “почувалися дивно”.

Цукерки з метамфетаміном / Фото: Auckland City Mission

Організація протестувала цукерки, які були на складах, і підтвердила наявність у них потенційно смертельної дози метамфетаміну. Керівниця Новозеландського фонду боротьби з наркотиками повідомила, що доза наркотичної речовини в льодяниках була “летальною”. Кожна така цукерка містила 3 г чистого наркотику, тоді як “звичайна доза” становить 10-25 мг, тобто один льодяник містив до 300 доз метамфетаміну. Цей наркотик може викликати біль у грудях, прискорене серцебиття, судоми, гіпертермію, марення та непритомність.

У фонді зазначили, що контрабандисти нерідко використовують упаковки брендованих товарів для незаконного ввезення наркотиків. На думку представників установи, “невстановлений донор ненавмисно” надіслав до Auckland City Mission наркотичні цукерки, однак у це “має з’ясувати поліція”.

Поліція попросила одержувачів льодяників з метамфетаміном, негайно зв’язатися з правоохоронцями.

У кондитерській компанії Rinda сказали журналістам, що знають про інцидент. Там запевнили, що “не використовують і не потурають використанню будь-яких заборонених препаратів” у своїй продукції. Гендиректор Rinda Стівен Пех повідомив, що цукерки, які він бачив на фото, були білими, тоді як продукція компанії – жовта.

Невідомо, скільки людей отримали небезпечні солодощі, але Auckland City Mission вже зв’язалася приблизно з 400 особами. Є також побоювання, що можуть постраждати інші благодійні організації.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як вибрати енергоефективний газовий котел: корисні поради

З наближенням опалювального сезону в Україні важливо подбати про те, щоб ваше житло було забезпечене надійним джерелом…

4 хв. ago

У Білгороді ліквідовано російського пропагандиста (відео)

У Білгороді 15 вересня зламали череп кремлівському пропагандисту Олександру Коробову на прізвисько Краб. Він помер…

12 хв. ago

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

23 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

31 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

39 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

47 хв. ago