Названо ідеальні місця в літаку для пасажирів із дітьми

Подорожі з дітьми – це завжди випробування. Маленькому туристу потрібно забезпечити належний рівень комфорту та вдосталь розваг, і не останню роль в цьому грає вибір місця у літаку.

Визначити найбільш вдале місце на борту літака для подорожі з дітьми спробувало видання Travel + Leisure. Посилаючись на висновки дослідження компанії AirAdvisor, журналісти назвали найкращим місцем для польоту з дітьми сидіння біля перегородки. Бортпровідники, до яких звернулось видання, теж підтвердили це припущення. Особливо вдалим такий вибір буде для пасажирів, які подорожують з немовлятами. На додачу до більшого простору перед сидінням тут батьки отримують змогу закріпити колиску, в яку можна покласти малюка.

Проте, майте на увазі, що не у всіх літаках є можливість встановити колиску. До того ж біля перегородки у вас не буде можливості покласти речі під сидіння попереду, а отже і може не виявитись легкого доступу до таких речей, як іграшки, сумки з підгузками, тощо. Тому цей нюанс краще заздалегідь уточняти у перевізника.

Ще одна незручність, яка може виникнути на цих місцях – це зафіксовані підлокітники. Вони можуть ускладнити посадку та висадку з маленькими дітьми, яким буває непросто впоратись із такою перешкодою. Враховуйте цей момент також. Проте з немовлятами, яких носять на руках, проблем через підлокітники виникати не повинно.

Якщо ви подорожуєте родиною і точно знаєте, що займете цілий ряд сидінь у салоні, тоді дитину краще посадити біля вікна. Тоді малюк отримає додаткову розвагу у вигляді ілюмінатора. Якщо ж ви не займаєте весь ряд і знаєте, що ваша дитина неспокійна або вам з нею потрібно буде часто вставати, тоді краще обирати місце у проході.

Для тих, хто перебуває в режимі привчання малюка до горщика, сидіти поруч із туалетом також буде гарною ідеєю. Це ж стосується дітей у підгузках. До речі, у літаках є пеленальні столики. І бортпровідники закликають користуватись ними в разі потреби, а не перевдягати дітей на місцях.

Якщо ваша дитина уже самостійно дивиться відео чи читає, тоді її краще відсадити подалі від туалету, щоби пасажирі в черзі не заважали процесу. В такому разі обирайте сидіння подалі від туалетної кімнати. Так само варто чинити, якщо дитині потрібно буде поспати під час рейсу.

Ще один нюанс, який важливо пам’ятати при виборі місць – дітям до 15 років заборонено сидіти в рядах біля виходів. Навіть якщо ви забронюєте таке місце, вас змусять пересісти. І не факт, що вас із дитиною пересадять разом.

Ольга Степанова

Recent Posts

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

11 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

27 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

27 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

39 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

51 хв. ago

Румуни попросили Україну збивати російські дрони – сталося непорозуміння, але українці регочуть: “Член НАТО просить захистити…”

Усі ми неодноразово чули про те, що ракети та дрони росіян підлітають упритул або навіть…

1 годину ago