Чорне море в окупованому Криму заполонили медузи (відео)

Прибережну зону Сакського району, Євпаторії та Тарханкута у тимчасово окупованому Криму заполонили медузи. У мережі багато відео, на яких вода у Чорному морі схожа на суп з медуз. 

Відео моря, яке буквально кишить медузами, опублікував український історик та блогер Андрій Плахонін.

«Незважаючи на ракетні атаки бандерівців, відключення світла та води, у морі біля берегів Криму цього року не проштовхнутись», – іронічно підписав він своє відео.

Як повідомляє «Красноярск онлайн», відпочинок у Криму став кошмарним: берег охопили пожежі, а море перетворилося на «суп із медуз».

Води Чорного моря заполонили медузи

Як передає кореспондент РІА «Новий День», кількість медуз біля кримських берегів, на думку фахівців, може зростати до початку осені – на цей період припадає цикл їхнього розмноження та пік активності біля чорноморського узбережжя. В Азовському морі ситуацію ускладнює процес збільшення солоності та надходження органічних речовин, що забруднюють воду – за таких умов медузи почуваються дуже комфортно.  Як тактичне рішення цієї проблеми росіяни обговорюють  використання загороджувальних сіток.

Зауважимо, що «сезон медуз» зазвичай припадає на кінець липня та серпень, а у цьому році він розпочався помітно раніше.. Найчастіше їх можна зустріти можна у Чорному та Азовському морях – у водах Феодосії, Євпаторії, Оленівки, Судака, на мисі Сарич та у Татарському бухті.

Кримчани та росіяни, які приїхали у окупований Крим, неприємно здивовані небувалою навалою медуз на західному узбережжі. Як повідомляють російські ЗМІ, без перебільшень, берегова лінія біля мису Тарханкут від медуз стала буквально желейною.

Цього року морських мешканців якась непомірна кількість, а ще вони припливли помітно раніше, ніж це відбувалося за інших років і купатися дуже неприємно.

Ольга Степанова

Recent Posts

Гірка правда: фахівець розкрив, як українцям “замилюють очі” щодо опалення та електрики

Олег Попенко, голова союзу споживачів комунальних послуг, детально розповів про плани встановлення когенераційних установок у…

8 хв. ago

Чоловік відмовився поступитись місцем людині з інвалідністю: у мережі йому «аплодують стоячи»

Чи не в кожного досвідченого мандрівника хоча б раз у житті просили помінятися місцями. Причини можуть…

20 хв. ago

Росія сховала за кордоном мільярди доларів, які неможливо заморозити, — аналітик

Навіть всупереч міжнародним санкціям, за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російським резидентам вдалося накопичити…

34 хв. ago

Ціни на оренду житла “злетіли до небес”: скільки коштує квартира у Києві, Львові та Дніпрі

Бум на житло в Україні. Вартість оренди суттєво зросла разом із попитом. Окрім початку навчального року,…

46 хв. ago

У РФ у районі золотовидобувної ділянки розбився вертоліт з бізнесменами: подробиці (фото)

У Амурській області Росії сталася авіакатастрофа за участю легкого багатоцільового гелікоптера Robinson R66. Це сталося…

56 хв. ago

“Послам приготуватися?”: Безугла проситься до комітету Ради з зовнішньої політики

Народна депутатка Мар'яна Безугла написала заяву про звільнення з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони…

1 годину ago