Вибори в США: Трамп перемагає Гарріс на достроковому голосуванні у деяких штатах

За даними нових опитувань, кандидат у президенти США Дональд Трамп має невелику перевагу над Камалою Гарріс за кількістю виборців, які голосують достроково в штатах, що вагаються.

Це – перспективний знак для республіканців, пише The Hill.

Зокрема, опитування Гарвардського центру американських політичних досліджень (Harvard CAPS/Harris) показало, що 48% виборців, які достроково проголосують у штатах, що вагаються, обрали Трампа. Водночас 47% підтримали його опонентку Гарріс. Ще 5% респондентів заявили, що обрали інший варіант або ще не голосували.

Опитування також показало, що серед усіх виборців у штатах, що вагаються (які, судячи з усього, проголосували), 48% підтримали Трампа проти 46% за Гарріс.

Однак, віцепрезидентка вирвалася вперед на 8% серед тих, хто проголосував достроково по всій країні, отримавши 51% голосів проти 43% у Трампа.

Загалом 45% виборців повідомили, що проголосують достроково порівняно з 50% тих, хто планує проголосувати безпосередньо у день виборів, 5 листопада.

За інформацією видання, невелика група штатів, що вагаються, будуть мати вирішальне значення для визначення того, хто переможе цієї осені.

У національному масштабі, за даними сукупності опитувань, зібраних The Hill/Decision HQ, віцепрезидент випереджає колишнього президента на 3%, маючи приблизно 50% підтримки проти 47% у Трампа. Нове опитування Harvard CAPS/Harris показує, що гонка ще більш напружена, і Гарріс випереджає республіканця лише на 1% серед зареєстрованих виборців.

Видання також зазначає, що в опитуванні Harvard CAPS/Harris, проведеному 11-13 жовтня, взяли участь 3145 зареєстрованих виборців. У тому числі 2596 ймовірних виборців і 898 виборців зі штатів, що вагаються. Похибка для всієї вибірки становила 1,8%.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Чоловіки знайшли законний спосіб виїхати за кордон: повертаються не всі

В Україні триває воєнний стан та мобілізація, в рамках яких чоловікам мобілізаційного віку без відповідних…

8 хв. ago

Ув’язнені зможуть законно виїжджати з колоній: Кабмін схвалив проєкт закону

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, згідно з яким в Україні деяким ув’язненим можуть дозволити на певний…

16 хв. ago

Літатимуть без пілотів: у США вертольоти Black Hawk отримають “роботизований мозок”

Компанія Sikorsky, що входить до складу Lockheed Martin, отримала грант у розмірі 6 мільйонів доларів…

26 хв. ago

Обрали новий еталон чоловічої краси: як виглядає найпривабливіший чоловік у світі

34-річний британський актор Аарон Тейлор-Джонсон, який активно розглядається як потенційний кандидат на роль Джеймса Бонда,…

43 хв. ago

Розлючена Кейт Міддлтон поставила ультиматум принцу Вільяму на початку стосунків

Кейт Міддлтон висунула принцу Вільяму ультиматум після "неприйнятної" поведінки. Про це пише Mirror. Їхня історія кохання почалася…

49 хв. ago

Названо подію, яка стане сигналом про те, що Захід дотиснув Україну у питанні переговорів з РФ

Агресія Росії проти України у 2025 році може кардинально змінитися, зокрема через зростаючий тиск західних…

58 хв. ago