Багатомільйонні збитки: жителі аргентинського міста потерпають від нашестя папуг (відео)

Щороку Іларіо Аскасубі, місто на півдні аргентинської провінції Буенос-Айрес, зазнає навали десятків тисяч галасливих папуг, які завдають збитків на мільйони доларів. Про це пише Oddity Central.

Жителі Іларіо-Аскасубі вже кілька років перебувають в “облозі” гігантської колонії папуг, але багато хто скаржиться, що з кожним роком ситуація стає дедалі гіршою. Популяція галасливих птахів зростає, а разом з нею зростає і рівень заподіяної ними матеріальної шкоди. Вони люблять гризти електричні та інтернет-дроти. Пташиний послід на тротуарах і вулицях — теж велика проблема, як і постійний шум, який птахи видають вдень і вночі. Багато хто з 5 000 жителів Іларіо Аскасубі в розпачі, стверджуючи, що не можуть продовжувати жити разом із птахами, але місцева влада мало що може зробити.

Проблема папуг у місті не нова, і чиновники намагалися з нею впоратися, але нічого не вийшло. Для того, щоб відігнати птахів, використовували шумові бомби і лазерне світло, але через деякий час вони звикли до них і тепер не чинять на них жодного впливу. Оскільки скелясті папуги є в Аргентині охоронюваним видом, більш жорсткі заходи боротьби з ними суворо заборонені, тож місцевим жителям залишається тільки миритися зі своїми пернатими сусідами.

Згідно зі звітом Національного університету Баія-Бланка (UNS), в Іларіо Аскасубі нарахували щонайменше 70 000 особин скельних папуг, які з настанням сутінків збираються на деревах і на лініях електропередач, затемнюючи небо. Передбачається, що наразі на кожного жителя містечка припадає близько 15 папуг.

Романчук Микола

Recent Posts

У Мексиці під храмом виявили вхід до підземного світу

Учені виявили велику порожнечу, яка розташовується під головним вівтарем храму Сан-Пабло-Апостол у Мітлі (південна Мексика).…

2 хв. ago

Усіх з 20 до 25 років на навчання у ЗСУ: названо, скільки підпишуть контракти

Якщо чоловіків віком 20-25 років запросити на місяць підготовки до ЗСУ, то 25% від тих,…

11 хв. ago

До вбивства Фаріон причетні 300 осіб: у ЗМІ розповіли деталі слухання (скриншот)

Слідчі, які займаються справою мовознавиці Ірини Фаріон, звернулися до суду щодо отримання інформації про майже 300…

20 хв. ago

Залишав записку: чоловік проникав у домівки незнайомців і виконував за них побутову роботу

36-річного Даміана Войніловіча з Польщі було засуджено до 22 місяців тюремного ув'язнення за те, що…

29 хв. ago

Життя в космосі може бути дуже близько до Землі: NASA відправляє зонд на пошуки (відео)

Життя в Сонячній системі шукають не тільки на Марсі. Вчені впевнені, що потенційно цікаво в цьому…

40 хв. ago

Деякі пенсіонери можуть отримувати мінімум 8 тис. грн: повний список

Деякі пенсіонери отримують підвищені виплати. Це стосується тих, хто має особливі індивідуальні обставини, як-от статус постраждалого…

49 хв. ago