“Байкал” на заміну Ан-2: в РФ виставили захмарну ціну на “Кукурудзник” без двигуна

Росіяни намагаються замінити літак Ан-2 легким ЛМС-901 “Байкал”. Спершу обіцяли, що вартість одного літака не перевищить 120 млн рублів, але тепер його хочуть продавати аж за 445 млн (орієнтовно 4,87 млн доларів). З кожним роком вартість може збільшуватися на 4%.

Як пише Defense Express, у РФ також скаржаться на те, що “Байкал” зрештою не зможе на всі сто відсотків замінити Ан-2. Нещодавно це підтвердив представник президента РФ у Далекосхідному федеральному окрузі Дмитро. Мовляв, вони банально не мають в регіоні достатню кількість злітно-посадокових смуг, щоб приймати “Байкал”.

Нещодавно до “Байкала” дібрався й диктатор Володимир Путін. Він доручив запустити літак у серійне виробництво найближчим часом, при цьому зробивши “конкуретноздатними” його вартість і характеристики.

Втім, розробники розводять руками – вирішити всі проблеми з ЛМС-901 “Байкал” у стислі терміни просто нереально. Є ще й “кулуарна” заява від першого віцепрем’єр-міністра Дениса Мантурова про те, що літак треба робити тільки з двигуном ВК-800СМ, а тут теж є свої нюанси.

ТПерший політ “Байкала” з цим двигуном був запланований на третій квартал цього року. Разом з тим, за новою інформацією, сертифікація двигуна буде лише у 2025 році, а старт постачань аж через два роки – у 2026-му. 

Романчук Микола

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago