П’яні агресивні оси тероризують британців: в пошуках алкоголю можуть навіть вбити

Нещодавно у Великій Британії заговорили про справжню осину епідемію. У цій країні тисячі німецьких ос, що наїлися гнилих фруктів та випили алкоголь, почали вести себе надзвичайно агресивно. Місцеві жителі та експерти з контролю шкідників б’ють на сполох: укуси цих комах можуть бути не лише болісними, а й дуже небезпечними.

Що ж сталося з осами? Справа в тому, що влітку, коли закінчується період активного годування личинок, оси втрачають своє джерело солодощів. Раніше вони отримували необхідну їм енергію від личинок, яких годували. Але коли личинки виростають, оси змушені шукати інші джерела цукру. І ось тут на сцену виходять фрукти, що почали бродити, і залишки напоїв, які містять алкоголь. Комахи буквально напиваються і стають надзвичайно сміливими та агресивними.

Оси під градусом. Фото: Getty Images

Одна з найбільших небезпек таких “п’яних” ос – це їхня готовність до нападів. Звичайно, навіть тверезі оси можуть вжалити, але під впливом алкоголю вони роблять це значно частіше і без видимих причин. Укус оси може викликати серйозну алергічну реакцію, що небезпечно для здоров’я, особливо якщо у вас є схильність до алергії.

За словами фахівців, п’яних ос можна впізнати за трьома чорними плямами на морді. Вони стають менш обережними і сміливо підлітають до людей, щоб поласувати вашим напоєм або їжею.

Але що робити, якщо ви все ж таки опинилися в такій ситуації? Найголовніше – не панікувати. Намагайтеся не робити різких рухів і не намагайтеся вдарити осу. Спокійно відійдіть або накрийте склянку рукою, якщо вона стала предметом інтересу комахи. І завжди будьте готові до можливих укусів – майте при собі засоби першої допомоги, якщо знаєте, що у вас може бути алергія.

Зараз британські служби контролю шкідників намагаються боротися з осиною навалою, але поки що агресивні комахи продовжують тероризувати місцевих жителів. Тож, якщо плануєте цього літа відвідати Великобританію або іншу країну, де оси можуть проявляти агресію, будьте уважні та обережні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago