Поранення Трампа: нові подробиці замаху

Стрілянина відбулася під час його виступу на мітингу у Пенсільванії.

На кандидата в президенти США Дональда Трампа вчинили замах .

Про це повідомляють американські ЗМІ та публікують відео з місця події. Зазначається, що у екс-президента США та нинішнього кандидата подряпана щока та закривавлено вухо.

Політик перервав свою передвиборну промову та негайно залишив місце події. На місці інциденту працювали спецслужби.

Білий дім уже заявив, що президент США Джо Байден був проінформований про інцидент і поспілкувався з Трампом . Байден у своїй заяві сказав, що молиться за Трампа.

ЗМІ повідомляють, що життю Дональда Трампа після стрілянини нічого не загрожує.

Представники кампанії Трампа та Секретна служба США заявили, що політик почувається добре.

Як повідомило згодом видання Washington Post, стрілець, який вчинив замах на Трампа, був ліквідований. Згодом також з’явилася інформація, що ще двоє людей перебувають у критичному стані.

Прес-секретар Трампа Стівен Ченг розповів, що екс-президент почувається «добре і його обстежують у місцевій медичній установі».

Нападником виявився місцевий 20-річний чоловік , який стріляв із будівлі, розташованої неподалік місця проведення заходу.

Як стався замах і що відомо про стрілку

У поліцейському управлінні Батлера, штат Пенсільванія, заявили, що у Трампа стріляв місцевий 20-річний чоловік. Він здійснив постріли за межами території, де відбувався захід, тому через металодетектори чоловік не проходив.

Під час прес-конференції ФБР заявило, що правоохоронні органи не знали про те, що на даху будівлі неподалік місця проведення мітингу Трампа знаходиться людина, поки не пролунали постріли. Також оперативний співробітник ФБР Кевін Ройєк підтвердив, що інцидент розглядається як замах на вбивство.

«Сьогодні ввечері сталося те, що ми називаємо замахом на нашого колишнього президента Дональда Трампа. Це все ще активне місце злочину», – додав він, вказавши, що на місці події перебуває кілька агентів, які розслідують інцидент.

Праворадикальні акаунти в соцмережах поширюють непідтверджену інформацію, що нібито стрільцем був відомий активіст Марк Вайолетс . Незадовго до виступу Трампа він опублікував коротке відео, в якому заявив, що “справедливість настане незабаром”. При цьому, за інформацією CNN, Трамп уже «тривалий час турбувався» через можливий замах на своє життя.

Правоохоронці заявили, що можуть опублікувати ім’я передбачуваного стрільця протягом найближчих кількох годин. Згодом чоловік, який намагався вбити колишнього президента США Дональда Трампа, був ідентифікований ними як 20-річний Томас Метью Крукс із Бетел-Парку, штат Пенсільванія.

Фотограф The New York Times Дуг Міллс зафіксував на знімку політ кулі за частки секунди до того, як вона потрапила до Трампу. Це фото швидко поширилося в соціальних мережах, проте багато користувачів у коментарях почали висловлювати скептичну думку щодо знімка. Деякі заявили, що траєкторія польоту кулі нібито має «неправильний вигляд і слід».

За інформацією Associated Press, правоохоронці виявили на місці події гвинтівку типу AR . За попередніми даними, стрілець зробив 8 пострілів з гвинтівки типу AR, перебуваючи на даху, що прилягає до місця проведення мітингу. За словами джерел ABC News у правоохоронних органах, у момент стрілянини чоловік перебував на відстані 200-300 метрів від Трампа.

The New York Times показало місцевість, де стався замах на Трампа. Знімком видно, що траєкторія кулі пролягала через трибуни, де перебували учасники мітингу. При цьому снайпери правоохоронних органів розташовувалися в будівлі навпроти трибуни, де виступив Трамп, а стрілець здійснив замах із протилежного боку.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

2 хв. ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

10 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

18 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

26 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

34 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

42 хв. ago