“Як огурчик”: король Чарльз III, який лікується від раку, захопив образом у військовій формі

Велика Британія сьогодні влаштовує грандіозний захід. У суботу в Лондоні проходить щорічний військовий парад Trooping the Color, який влаштовується щорічно на честь дня народження короля. І хоча народився Чарльза III у листопаді, офіційне публічне святкування відбувається 15 червня. Не пропустила урочисте свято навіть хвора на рак Кейт Міддлтон.

Захід, що включає приголомшливу процесію військовослужбовців і проліт Королівських ВПС, що пролітає в небі над містом, вже понад 260 років відзначає офіційний день народження британського монарха, пише people. У 2024 році захід ознаменував другі Trooping the Color за час королівського правління сина Єлизавети II.

30 травня було підтверджено, що король Чарльз візьме участь у параді під час лікування раку з невеликими змінами у його участі. Замість того, щоб їхати верхи, як це було в попередні роки, член королівської сім’ї взяв участь у процесії, сидячи у кінному екіпажі поряд із королевою Каміллою.

Фото: Getty Images

На церемонії король був одягнений у туніку ордена Почесної варти з ведмежої шкури з синьою підв’язкою на честь прапора полку, з лицарськими підв’язками, з вензелем його покійної матері та військовими нагородами Благородного ордену.

Король Чарльз також мав низку медалей, у тому числі коронаційну медаль королеви Єлизавети 1953 року, а також ювілейні медалі покійного монарха за весь час її правління від срібла до платини, отримані у 2022 році.

Зазначимо, що у травні Чарльз повернувся до публічних королівських обов’язків після того, як лікарі дали йому на це дозвіл. Його лікування від раку ще продовжується.

Фото: Getty Images

Камілла була одягнена в блідо-зелену шовкову крепову сукню і пальто від дизайнера Анни Валентайн і капелюх від улюбленого королівського дизайнера Філіпа Трейсі. Монарх, який є головнокомандувачем Гренадерської гвардії, доповнила свій образ військовою брошкою цієї гвардії.

Фото: Getty Images
Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

11 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

19 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

26 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

32 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

38 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

48 хв. ago