У британця з’явився конкурент: 124-річний фермер заявив, що він найстаріший чоловік у світі

Перуанський фермер може стати найстарішим чоловіком та людиною у світі після того, як відсвяткував свій 124-й день народження.

Про це пише NTK.

Він на 13 років старший за нинішнього британського рекордсмена, 111-річного Джона Тіннісвуда. Тіннісвуд був визнаний найстарішим чоловіком на планеті після смерті венесуельця Хуана Вісенте Переса у віці 114 років.

Однак, уряд Перу зараз висуває претензії від імені сільськогосподарського працівника, який народився 1900 року.

Марселіно Абад Толентіно, який походить з центрального регіону Уануко, жив поза Мережею, поки уряд не ідентифікував його 2019 року і не надав йому посвідчення особи та пенсію.

Як повідомляється, 5 квітня Марселіно, якого місцеві жителі називають “Машіко”, відсвяткував свій 124-й день народження. Його пригостили спеціальним тортом і подарунками в будинку для літніх людей Casa Hogar Mis Abuelitos в Кочачінче, де він зараз проживає.

Документ Марселіно / Фото: Jam Press

Толентіно, який народився в маленькому містечку Чагла, каже, що секрет його довголіття полягає в здоровому харчуванні, багатому на фрукти і м’ясо ягнятини. Він також любить жувати листя коки, що є традицією серед громад в Андах.

Толентіно осиротів, коли йому було сім років, і ніколи не ходив до школи. Він жив у сільській місцевості і швидко навчився “користуватися благами природи”, згідно із заявою перуанського уряду.

“Серед спокою флори і фауни Уануко Марселіно Абад Толентіно – або “Машіко” – розвинув здоровий спосіб життя і внутрішній мир, що знайшло відображення в його міцному здоров’ї і доброзичливому характері. Це дозволило йому зі стійкістю і майстерністю подолати 12 десятиліть життя і 5 квітня задмухати 124 свічки”, – йдеться у повідомленні.

Марселіно Абад Толентіно / Фото: Jam Press

Влада допомагає Толентіно подати заявку до Книги рекордів Гіннеса як найстарішому чоловіку у світі, що, можливо, дозволить йому потіснити Тіннісвуда.

Наразі організація розглядає цю заявку. Якщо вона буде підтверджена, Толентіно також може бути коронований як найстаріша людина в історії.

Найстарішою жінкою, яка живе зараз, є 117-річна іспанка Марія Браньяс Морера.

Ольга Степанова

Recent Posts

Північні корейці можуть принести в Україну досвід “тунельних воєн”

Військове командування України вважає, що північні корейці, яких Кім направить Путіну як підтримку, зможуть застосовувати в Україні…

2 хв. ago

Дрейфують крижини та сипле град: Росію накрив потужний ураган “Орхан”

У п'ятницю, 5 липня, після кількох днів сильної спеки в Росії Московську область накрила негода…

11 хв. ago

“Цілком очікувана лажа”: експерт оцінив ефективність БПЛА “Ланцет” на війні в Україні

Російська компанія Zala повідомила, що її баражувальні боєприпаси "Ланцет" з початку повномасштабного вторгнення вразили 2…

21 хв. ago

Кабмін дозволив ОСББ купувати генератори за програмою «Доступні кредити»

Кабінет Міністрів розширив дію програми «Доступні кредити» на придбання генеруючих установок об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків…

31 хв. ago

Скандал з київськими чиновниками та дітьми-сиротами спалахнув з новою силою: подробиці

У Києві скандал із втечею посадовців за кордон набирає обертів. Днями Уповноважений з прав людини Дмитро…

40 хв. ago

Нові правила економічного бронювання: які зміни запропонували в Україні

В Україні йдуть тривалі обговорення щодо економічного бронювання від мобілізації. У Верховній Раді нещодавно було зареєстровано два…

50 хв. ago