Латвія може депортувати сотні росіян: яка причина

Влада Латвії може депортувати 800 росіян, які не мають права на перебування у країні. Про це повідомила представниця управління з питань міграції Латвії Мадара Пуке в ефірі телеканалу TV3, передає «Суспільне».

«На даний момент 800 осіб не отримали права на перебування в Латвії. Вони не подали заяви ні на постійне, ні на тимчасове проживання… Ми передали інформацію про цих осіб Державній прикордонній службі для подальшої перевірки. У найближчі тижні буде зрозуміло, чи ці люди ще перебувають у Латвії. Якщо вони є, то будуть видані накази про виїзд на 30 днів», – заявила Пуке.

За словами Пуке, громадяни Росії, які не склали іспит з латиської мови, могли подати заяву на тимчасове посвідку на тимчасове проживання на два роки, після чого їх знання латиської мови знову буде перевірено з загрозою депортації.

Раніше Конституційний суд Латвії визнав законним вимогу скласти іспит з латиської мови для росіян, які раніше були громадянами країни і мали постійну посвідку на проживання. Управління з питань громадянства та міграції Латвії в січні 2024 року заявило, що депортація з Латвії загрожує 1 167 громадянам Росії, 7 89 з яких старше 60 років, і невідомо, скільки з них вже покинули країну.

Водночас глава МВС країни визнав, що замість масових депортацій, ймовірно, будуть окремі.

Раніше повідомлялося, що державна поліція та державна прикордонна охорона в Латвії перевірятимуть людей, які прийдуть у посольство Росії на виборчу дільницю, щоб обрати президента РФ. Держава прагне переконатися в тому, що такі люди мають законні підстави перебувати в Латвії. 

Нагадаємо, прем’єр-міністерка Латвії Евіка Сіліня порівняла Росію з алкоголіком, дії якого не можна спрогнозувати. 

Ольга Степанова

Recent Posts

“Можна вже виїжджати“: Українців попередили, що взимку всі багатоповерхівки будуть непридатні для життя

В Україні криза енергетичної системи – влітку повернулися масштабні блекаути. Громадян попередили про можливе погіршення…

2 хв. ago

Не Содоль єдиний? Військовий поскаржився на старших начальників ЗСУ

Не так давно було звільнено Юрія Содоля з посади командувача ОС ЗСУ, насамперед через нехтування життями солдат.…

9 хв. ago

Ексчиновник отримав 17 тис. штрафу попри оновлення даних в “Резерв+” та явку в ТЦК: деталі

На Одещині колишній працівник податкової міліції отримав від ТЦК 17 тисяч гривень штрафу за те,…

13 хв. ago

НБУ запровадить обмеження на перекази з картки на картку: подробиці

Національний банк України планує запровадити обмеження для переведення з картки на картку. Наразі проводяться обговорення цього питання…

30 хв. ago

Хвора на рак Кейт Міддлтон може порушити королівську традицію: випливли нові подробиці

У березні 2024 року Кейт Міддлтон записала відеозвернення до британців та світової громадськості, в якому…

33 хв. ago

Хезболла вдарила 200 ракетами та безпілотниками по базах Ізраїлю, – Bloomberg

Ліванське угруповання "Хезболла", що має підтримку Ірану, заявило про завдання масових ракетних ударів та ударів безпілотниками по північних…

49 хв. ago