Російський “велосипедист” на секретному об’єкті НАТО: збіг чи зухвале шпигунство

Ну ось вам і черговий епізод із серії “Що може піти не так?”. У самому серці Німеччини, на території Центру військової підготовки, поліція зупиняє чоловіка на велосипед, пише Business Insider. Ні, це не заблукалий турист і не спортсмен-екстремал. Це громадянин Росії, який “просто проїжджав повз”. Серйозно?

Площа цього військового об’єкту — не якась там міська площа, а цілих 23 тисячі гектарів. Територія не обгороджена, але знаки попередження і шлагбауми явно натякають: “Сюди не варто їхати на пікнік”. І, як на зло, саме тут НАТО відпрацьовує сценарії на випадок потенційного нападу Росії. І ось, як за помахом чарівної палички, з’являється російський велосипедист. Випадковість? Навряд чи.

Звісно, нашого героя після короткої бесіди відпускають. Адже він запевняє, що просто катався і нічого поганого не замишляв. Ну так, хто б сумнівався. Питання про те, чи є цей чоловік російським агентом, залишається відкритим. Але, знаєте, це як знайти кота в холодильнику і повірити, що він туди заліз випадково.

За внутрішніми документами бундесверу, військова поліція вже поінформувала Міністерство оборони Німеччини про цей інцидент. Вони не виключають можливості шпигунства. І як тут виключиш, коли лише два тижні тому Служба військової контррозвідки (MAD) попередила про активізацію російських спецслужб проти німецьких збройних сил?

Але найцікавіше — це реакція. Чи точніше, її відсутність. Чоловіка відпускають, і всі роблять вигляд, що нічого не сталося. Може, він ще й сувенірний магнітик отримав на пам’ять? Можливо, настав час перестати бути такими наївними нашим західним партнерам і почати ставити правильні питання.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

ГУР доповіла про знищення в Росії Ту-134

Головне управління розвідки доповіло про знищення в ніч з 12 на 13 жовтня військово-транспортного літака…

12 хв. ago

США готові до переговорів із РФ, Китаєм та КНДР

США готові до переговорів із Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози.…

26 хв. ago

Вчені з’ясували, навіщо слонам зморшки на хоботі

Міжнародна дослідницька група виявила, що зморшки на африканських хоботах (Loxodonta africana) і азіатських слонів (Elephas…

36 хв. ago

Харріс закликала Трампа опублікувати звіт про здоров’я

Президентські перегони у США на фінішній прямій. За кілька тижнів до виборів кандидат від демократів Камала…

46 хв. ago

Трамп запропонував використати армію проти «внутрішнього ворога» у день виборів президента

Кандидат у президенти США Дональд Трамп запропонував у день виборів задіяти армію для боротьби із «внутрішнім ворогом».…

1 годину ago

Що допомогло Росії захопити Вугледар: The Washington Post назвала несподівану причину

Деякі успіхи російських сил на війні в Україні стали можливими через поліпшення координації та ефективності…

1 годину ago