Китай знову проводить навчання в безпосередній близькості від Тайваню

Навчання, як сказали в КНР, є залякуванням Тайваню і “покаранням за сепаратизм”, а також попередженням США

Китай знову проводить військові навчання у районі острова Тайвань. Китайські військові розпочали новий раунд військових навчань поблизу Тайваню, заявивши, що це попередження «сепаратистським діям сил незалежності Тайваню», і не назвали дату їхнього можливого завершення.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Тайвань повідомив про рух китайської авіаносної групи на південь острова, після того, як китайські військові опублікували відео, в якому йдеться про те, що авіаносець готовий до бою на тлі побоювань у Тайбеї з приводу можливості нового раунду китайських військових навчань», — наголошується в матеріалі агентства.

Командування Східного театру військових дій збройних сил Китаю у своїй заяві повідомило, що навчання «Joint Sword-2024B» проходять у Тайванській протоці та районах на північ, південь та схід від Тайваню. «Вчення також є суворим попередженням сепаратистським діям сил незалежності Тайваню. Це законна та необхідна операція для захисту державного суверенітету та національної єдності», — йдеться у заяві, опублікованій китайською та англійською мовами.

Командування опублікувало карту, на якій показано дев’ять районів навколо Тайваню, де пройдуть навчання: два на східному узбережжі острова, три на західному узбережжі, один на півночі та три навколо контрольованих Тайванем островів поряд із китайським узбережжям. Китайські кораблі та літаки наближаються до Тайваню «в безпосередній близькості з різних напрямків», приділяючи особливу увагу патрулюванню бойової готовності з моря та повітря, блокуванню ключових портів та районів, атакам на морські та наземні цілі та «спільному захопленню всеосяжної переваги», заявило командування.

Навчання, як сказали в КНР, є залякуванням Тайваню і “покаранням за сепаратизм”, а також попередженням США, яких Міноборони Китаю називає “зовнішніми силами”.

Нагадаємо, на Тайвані заявили, що на південь від острова пливе авіаносна група Китаю. У свою чергу військові КНР опублікували відео, в якому йдеться про те, що вони “готові до бою”.

Тайванське Міноборони заявило, що група Військово-морських сил Китаю на чолі з авіаносцем “Ляонін” увійшла у води поблизу каналу Баші, що сполучає Південно-Китайське море та Тихий океан, а також відокремлює острів від Філіппін. Там додали, що Збройні Сили Тайваню уважно стежать за розвитком подій і “виявляють належну пильність”.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Кого з чоловіків не можуть мобілізувати примусово: пояснили юристи

В умовах воєнного стану мобілізації підлягають військовозобов'язані громадяни віком від 18 до 60 років. Проте зміни в…

7 хв. ago

Аналітики назвали шокуючу цифру: скільки мільярдів Україна втрачає через тіньову економіку

Тіньова економіка в Україні, за оцінками, може досягати 400-500 мільярдів гривень. Це колосальні кошти, які…

14 хв. ago

Заволодів мільйонами бізнес-компаньйона: у Києві викрили шахрайську схему “підприємця”

Правоохоронці викрили шахрайську схему 33-річного підприємця, який заволодів 25 мільйонами гривен бізнес-компаньйона під виглядом інвестицій. Про це інформує поліція…

22 хв. ago

Батько сімох дітей помітив у багнюці діамант вартістю 8 млн (фото)

В Індії життя батька назавжди змінилося після того, як він знайшов діамант вартістю близько 8…

34 хв. ago

У 10 разів більше смерчів, ніж зазвичай: чому ураган Мілтон породив стільки торнадо (відео)

Раніше цього року дослідники попередили, що нинішній сезон ураганів стане одним із найекстремальніших в історії:…

43 хв. ago

Вже з 16 років: у ТЦК розповіли, що чекає молодь

Як стало відомо, що чоловіків від 16 до 25 років, які оформлятимуть паспорт, автоматично внесуть…

51 хв. ago