Хвилинка божевілля: людину заарештували, бо вона їла курку ножем і виделкою

Америка – країна, яка славиться своєю свободою і демократією. Однак погляньте на закони в Сполучених Штатах уважніше, і ви знайдете скарбницю абсолютно божевільних законів, які змусять вас замислитися над питанням, чому половина з них все ще існує. Ось добірка 8 найдивніших і найбезглуздіших законів, що діють у різних куточках США.

У Каліфорнії на вечерю не подають жаб, які стрибають

Якщо ви коли-небудь думали спробувати жаб’яче м’ясо, будьте обережні, де ви його купуєте в Каліфорнії. З 1957 року існує санітарний кодекс, який говорить, що будь-якій людині дозволено мати жаб для змагань зі стрибків у воду, але якщо одна така жаба помре або її вб’ють, ви не зможете її їсти. Замість цього її потрібно знищити якомога швидше.

Ще перевірте свою лазню у Каліфорнії

Часто закони не настільки безглузді, якщо подивитися на нього цілком, а не в усіченому вигляді. Наприклад, знаменита і, нібито, дурна заборона на лазні в Каліфорнії. Насправді в штаті заборонили ті лазні, де можна займатися сексом, тобто, по суті, будинки розпусти під виглядом лазень, борючись у такий спосіб із поширенням ВІЛ-інфекції.

Не надсилайте комусь піцу-сюрприз у Луїзіані

Можливо, ви чули, що в Луїзіані вважається злочином надсилати комусь піцу, не попередивши його про це. Хоча формально це правда, закон стосується не лише піци, і є кілька особливостей, про які важливо знати. Закон стверджує, що незаконним є “навмисне розміщення замовлення на будь-які товари або послуги, які будуть поставлені або доставлені іншій особі” за всіх наступних умов: одержувач не давав на це дозволу; він не проживає з особою, яка зробила замовлення; замовлення не є подарунком; одержувач повинен заплатити, щоб отримати або повернути замовлення; замовлення було зроблено з метою переслідування або роздратування одержувача.

Іншими словами, з вами все гаразд, якщо тільки ви не надсилаєте комусь щось з метою розіграшу. Якщо вас спіймають, ви ризикуєте отримати штраф до $500 і/або провести до шести місяців у в’язниць.

Кишенькове морозиво в Алабамі

В Алабамі заборонено носити морозиво у вафельному стаканчику в задній кишені штанів. Раніше таким хитрим способом крали коней: ласий на ласощі кінь, облизуючи морозиво, слухняно слідував за викрадачем.

У Північній Кароліні немає одноденних сесій бінго

Якщо ви мрієте про одноденну поїздку до залів бінго з друзями, вам не пощастило, якщо ви перебуваєте в Північній Кароліні. У цьому штаті існує закон, згідно з яким комерційні сесії бінго не можуть тривати більше п’яти годин, а також не можна проводити більше двох сесій в одному місці протягом 48 годин одна від одної або протягом календарного тижня. Ймовірно, це пов’язано з тим, що бінго класифікується як азартна гра, але в таких країнах, як Великобританія, де ця гра вважається досить соціальною і невимушеною, цей закон, ймовірно, викликав би обурення людей.

Заправки у Нью-Джерсі

У штаті Нью-Джерсі ви не маєте права самостійно заправляти автомобіль. Закон ухвалили давно, коли люди ще не дуже розуміли, як поводитися на заправках. Наприклад, багато хто додумувався закурити, поки шланг “годує” машину.

Заборона на їжу виделкою

У Джорджії не можна їсти смажене курча виделкою і ножем: з 1961 р. вживати цю страву можна тільки за допомогою рук. Зазвичай на цей закон дивляться крізь пальці, але в 2009 р. одного чоловіка справді заарештували за те, що він спробував використати виделку і ніж під час поїдання курчати.

Робите сир у Вісконсині? Краще б він був смачним

Можливо, ви завжди мріяли стати сироваром, і що може бути кращим місцем для цього, ніж Вісконсін, штат, мабуть, найбільш відомий цим. Але краще подбайте про те, щоб він був смачним, інакше у вас можуть виникнути проблеми, і не лише з розлюченими покупцями.

У Вісконсині законодавство штату вимагає, щоб сертифіковані сири, такі як Мюнстер, Монтерей Джек та Швейцарський, були “надзвичайно приємними” на смак, а також не містили “небажаних присмаків та запахів”.

Романчук Микола

Recent Posts

Російська “тактика м’ясорубки” на фронті працює: аналіз The Times

Термін "м'ясорубка" є широко поширеним позначенням військової стратегії Росії в її кампанії із захоплення Донбасу, і…

9 хв. ago

Захід втомився від війни в України: на що переключається

У зв'язку з наближенням президентських виборів у США, запланованих на листопад цього року, увага американських…

18 хв. ago

Австралія розпиляла і продала по частинах списані гелікоптери, які просила Україна, – ЗМІ

Австралія порізала гелікоптери MRH90 Taipan, які просила Україна, а тепер продає запчастини від них. Про це…

27 хв. ago

Назвав ТЦК “чортами”: у Дніпрі поліція відкрила справу проти гендиректора Steko

У Дніпрі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій чоловіка щодо військового, які були…

36 хв. ago

Китай зібрав армію шпигунів у 600 тисяч осіб, Захід не може їм протистояти, – WSJ

Китай створив армію гігантську армію шпигунів чисельністю в 600 тисяч осіб. І розвідувальні операції Пекіна перевищують за…

47 хв. ago

Чехія витратила на нафту і газ із РФ у 5 разів більше, ніж на допомогу Україні, – Politico

Чехія, один із найближчих союзників України, дозволила своїм нафтопереробним заводам отримати понад мільярд євро надприбутку…

56 хв. ago