Батько сімох дітей помітив у багнюці діамант вартістю 8 млн (фото)

В Індії життя батька назавжди змінилося після того, як він знайшов діамант вартістю близько 8 мільйонів рупій (3,9 млн гривень).

Про це повідомляє Metro.

Це шок для 40-річного Раджу Гонда, який заробляє лише 325 рупій на день (160 грн), який знайшов особливий камінь у штаті Мадхья-Прадеш, коли копав золото разом зі своїм братом.

Вони поквапилися додому на велосипеді, щоб забрати маму і поїхати до місцевого алмазного офісу, щоб оцінити камінь; його вага склала 19,22 карата.

“Моє серце на мить закалатало, але я одразу зрозумів, що це діамант, коли продовжував витирати бруд, оскільки він продовжував яскраво сяяти”, – сказав він.

Раджу з братом / Фото: Raju Gond/Rakesh/TIM

На державному аукціоні коштовний камінь, ймовірно, принесе близько 8 мільйонів рупій, що є величезною сумою для робітника, який проводить свої дні, виконуючи найрізноманітнішу роботу, щоб вижити.

Раджу часто бачать за кермом трактора для заможного фермера або на полях чи алмазних копальнях у районі Панна. Звичайно, це не вперше, коли хтось знаходить щось цінне в цій частині Індії. Мисливці за діамантами приїжджають до Панни, району, який іноді називають “діамантовою чашею Індії”, протягом десятиліть.

“1961 року хтось знайшов діамант вагою 54,55 карата, потім 2018-го чоловік з Бундельханда знайшов діамант вагою 42 карата вартістю 15 млн рупій – і ось тепер двоє братів знайшли дорогоцінний камінь”, – сказав експерт із золота Анупам Сінгх.

Урядова Національна корпорація з розробки корисних копалин (NMDC) дозволяє людям орендувати землю і неглибокі шахти за декілька сотень рупій за шанс розбагатіти на колосальні статки.

Раджу шукав алмази протягом 10 років, розкопуючи шахту в Крішна Кальянпур, яку його батько взяв в оренду два місяці тому.

Сім’я з 19 осіб витратила на отримання дозволу 825 рупій (404 грн).

Чоловік знайшов діамант / Фото: Raju Gond/Rakesh/TIM

Раджу відкрив банківський рахунок і сподівається використати гроші від продажу діамантів, щоб погасити свій борг у розмірі понад 505 000 рупій – суму, на виплату якої, якби він працював щодня, йому знадобилося б понад чотири роки. Тисячі сільських робітників в Індії мають борги, часто після того, як взяли кредити на лікування, освіту, придане або повсякденні витрати.

Раджу чекає, коли чиновники пустять його великий діамант з молотка. Уряд бере 11% роялті та податок з усього, що він заробить, а решта йде йому.

Після сплати боргу Раджу каже, що розділить гроші між своєю сім’єю, до якої входять батьки, дружина, семеро дітей, а також сім’ї його молодшого брата і сестри.

“Потім ми вкладемо гроші в освіту всіх дітей, побудуємо будинки, купимо землю і, можливо, трактор”, – сказав він.

Чоловік знайшов діамант / Фото: Raju Gond/Rakesh/TIM

Вважаючи, що удача на його боці, наступного ранку Раджу повернувся до копалень з інструментами, сподіваючись побачити в землі ще один діамант.

“Ми наполегливо працюватимемо, щоб знайти ще декілька”, – сказали брати.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Трендові штани на осінь: вам позаздрять усі модниці (фото)

Цієї осені 2024 року модні штани стануть важливим елементом жіночого гардероба. У тренді - різноманітність…

12 хв. ago

Син королеви Камілли сказав, що думає про її шлюб із Чарльзом III

49-річний британський письменник, ресторанний критик і син королеви Камілли Том Паркер Боулз у своїй останній книжці "Кулінарія…

23 хв. ago

Путін може віддати окуповані території в трьох областях: названа умова

Експерти російських центрів опитувань відзначають зростання в терористичній РФ кількості прихильників переговорів з Україною, але…

32 хв. ago

Зафіксовано рекорд: у вересні було найвище зростання цін в Україні

У вересні темпи інфляції на споживчому ринку зросли до 1,7%. Для порівняння, у серпні цей показник становив…

40 хв. ago

“Немає сенсу мобілізувати”: кого з чоловіків навіть не чіпатиме ТЦК

В Україні триває дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. З'явилася інформація,…

47 хв. ago

“Кожен момент з тобою незабутній”: африканські “фанати” потролили топ-кадирівця

Невідомі потролили друга Кадирова, командира чеченського "Ахмату" Апті Алаудінова, замовивши йому відеопривітання від африканський "фанатів". Ролик…

56 хв. ago