Якій категорії дітей може бути відмовлено у перетині польського кордону

Польща може не пропустити українських дітей на кордоні, якщо вони втратили доступ до електронних документів у додатку Diia.pl. У прикордонній службі країни пояснили правила для дітей до 13 років, про це повідомляє фонд Right to Protection Poland.

Експерти зазначають, що у разі зміни статусу легального перебування батьків у країні ЄС, наприклад, після отримання карти побиту (посвідки на тимчасове проживання), діти можуть втратити доступ до додатку Diia.pl. А без цього перетнути польський кордон буде неможливо.

“Особи цієї категорії при перетині кордону повинні мати дійсний закордонний паспорт та електронний документ у мобільному додатку Diia.pl. Лише довідка про присвоєння номера PESEL без Diia.pl не дає права на повторний в’їзд до Польщі або на подорожі в країни Шенгенської зони”, – йдеться у повідомленні прикордонної служби.

Зазначається, що діти до 13 років не можуть самостійно зареєструватися в додатку Diia.pl, оскільки “довірений профіль” (profil zaufany) доступний лише з 13-річного віку.

Також з 1 липня 2024 року набули чинності зміни до спеціального закону, згідно з якими українці можуть подавати низку документів для перебування дітей до 13 років у Польщі. Це дозволить їм повторно в’їжджати в країну.

Романчук Микола

Recent Posts

Сусіди принца Гаррі та Меган Маркл обурені їхньою поведінкою: Забирайся зі своєї вулиці

Колишня американська акторка і британський принц склали королівські повноваження у 2020 році та переїхали з Великобританії до…

5 хв. ago

Перевіряйте поштові скриньки: Укрпошта сама без ТЦК вже розіслала тисячі повісток

Згідно з ухваленими змінами в законодавстві, після 16 липня передбачено можливість надсилати повістки "Укрпоштою". Повістки…

7 хв. ago

Українці можуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 пенсій: деталі

Після виходу на пенсію деякі громадяни України можуть отримати одноразову допомогу, яка становить десять місячних пенсійних…

9 хв. ago

Батька Доді Аль-Фаєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у…

11 хв. ago

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що "панди" у вольєрах —…

16 хв. ago

Уб’ють мільйони людей: вчені б’ють на сполох через зростання кількості супербактерій у світі

Згідно з глобальним аналізом учених, при збереженні нинішніх тенденцій протягом наступних 25 років стійкі до…

19 хв. ago