Туреччина припинить видавати посвідку на проживання тим, хто в’їхав до країни як турист

Туреччина має намір серйозно змінити міграційну політику. Так, вона не видаватиме посвідку на проживання (ПНП) тим, хто приїхав із туристичними цілями, на відпочинок.

Про це розповів виданню Sabah міністр внутрішніх справ країни Алі Ерлікай.

За його словами, зараз Анкара видає громадянам 95 країн так звану туристичну посвідку на тимчасове проживання – короткострокову посвідку на проживання для туристів терміном дії до півроку (для громадян України термін перебування без візи становить 90 днів), але незабаром ті, хто приїздить із туристичною метою, не матимуть права просити посвідки на тимчасове проживання.

«Якщо ви приїхали як турист, ви не можете сказати: «Я хочу працювати пастухом». Вирушайте на батьківщину, подайте там заяву на отримання дозволу на роботу, і ми вас оцінимо. Розкажіть про свої наміри, і ми видамо вам посвідку на проживання відповідно до них», – пояснив міністр.

При цьому процес отримання посвідки спростять. Її можна буде отримати в нотаріуса, а студентам видаватимуть ПНП в університетах.

Цей статус дає змогу легально проживати в країні та займатися певним видом діяльності відповідно до типу документа. Посвідка на проживання дає власнику додаткові привілеї щодо використання медичних і банківських послуг.

Ерлікай також повідомив про намір Туреччини запровадити обов’язкову дактилоскопію для всіх іноземців, які в’їжджають. Він зазначив, що відбитки пальців почнуть знімати «в майбутньому», як під час в’їзду до Великої Британії або США.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усіх ФОПів в Україні знову зобов’яжуть платити ЄСВ: які суми

З 2025 року ФОПи знову будуть зобов'язані сплачувати ЄСВ (єдиний соціальний внесок), що відновитьдовоєнну систему оподаткування.Мінімальний ЄСВ становитиме до…

6 хв. ago

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

15 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

24 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

33 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

44 хв. ago

Меган Маркл з’явилася на тенісному турнірі в образі за $40 тисяч

43-річна дружина принца Гаррі Меган Маркл відвідала благодійний тенісний турнір у Лос-Анджелесі, а модні оглядачі…

53 хв. ago