Суд ЄС покарав Угорщину штрафом €200 млн: Орбан обурений

Верховний суд ЄС зобов’язав Угорщину сплатити разовий штраф обсягом €200 млн та пеню у розмірі €1 млн за кожен день зволікання у зв’язку з невиконанням рішення Суд щодо притулку та видворення осіб, які нелегально перебувають у країні. Про це повідомляє агенція Reuters та The Independent

У пресрелізі Суду ЄС йдеться про те, що Угорщина не виконувала рішення, яке винесли вищі судді Євросоюзу, від 2020 року.

«Це невиконання, яке полягає у навмисному ухиленні від застосування спільної політики ЄС в цілому, є безпрецедентним і надзвичайно серйозним порушенням права ЄС», – додали у повідомленні.

Будапешт, який раніше відмовився виконувати рішення суду 2020 року, також буде змушений сплатити щоденну пеню у розмірі €1 млн ($1,08 млн), доки угорський уряд повністю не запровадить відповідні заходи.

У виданні нагадали, що антиімміграційний суд Угорщини жорстко поставився до людей, які прибувають до країни з того часу, як в 2015 році в Європу в’їхало понад 1 млн осіб, більшість з яких шукали порятунку через війну в Сирії.

«Справа стосується змін, які Угорщина внесла до своєї системи надання притулку після кризи, коли близько 400 тис. людей пройшли через Угорщину на шляху до Західної Європи. Угорщина побудувала паркани з колючим дротом на своїх південних кордонах з Сербією і Хорватією, а також декілька транзитних зон для утримання шукачів притулку на кордоні з Сербією. Згодом ці транзитні зони були закриті», – зауважили у матеріалі.

Зазначається, що такі заходи були частиною суворішою антиімміграційної політики прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та останньої мінімізації системи надання притулку в Угорщині. 

Своєю чергою Віктор Орбан назвав рішення Суду ЄС «обурливим і неприйнятним». За його словами, таким чином Будапешт покарали за захист кордонів Європейського Союзу.

«Складається враження, що нелегальні мігранти для брюссельських бюрократів важливіші, ніж власні європейські громадяни», – заявив він на своїй сторінці у соцмережі X. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

5 години ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

6 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

6 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

6 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

6 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

6 години ago