Стояла і кричала: турист повідомив про зустріч із привидом страченої дружини Генріха VIII

Шокований турист стверджує, що візит до палацу Гемптон-Корт закінчився близькою зустріччю з привидом Кетрін Говард, п’ятою дружиною короля Генріха VIII, яку він звелів обезголовити. Турист навіть встиг зняти привида на відео. Про це пише Daily Mail.

23-річний Гаррісон Гопкінс зробив лячні кадри “привида”, коли відвідав зі своєю дівчиною знаменитий палац Гемптон-Корт.

На фото видно дівчинку-підлітка в білій сукні в стилі Тюдорів, що стоїть всього за кілька ярдів від нього у винному погребі короля Генріха VIII.

На кадрах дівчина з жахом дивиться прямо на Гаррісона і, здається, кричить.

Привид Кетрін Говард Фото: Скриншот

Гаррісон, який працює робітником сцени в кіно, каже, що, перебуваючи у винному льосі відчув щось недобре, але нічого не бачив. А привида виявив тільки коли переглядав зроблені фото та відео.

Робітник сцени з Беркшира переконаний, що п’ята дружина Генріха VIII, обезголовлена за перелюбство у віці 19 років, блукає залами історичного палацу.

Катерина (Кетрін) Говард була обезголовлена в лондонському Тауері 1542 року за перелюбство і зраду.

Страта Кетрін Говард Фото: Wikipedia

Гаррісон стверджує, що невідредаговані кадри були зняті на його iPhone 14 о 13:52, коли у вікно світило сонячне світло, але на кадрах видно, що кімната перебуває в повній темряві.

“Перед тим як увійти до підвалу, в мене вдарив сильний порив вітру, і в мене побігли мурашки. Буквально в той момент, коли це сталося, я звернув за ріг”, — сказав він.

“Я дістав телефон і почав знімати відео та фотографувати. Що справді дивно, так це те, що на відео кімнату було показано в повній темряві, хоча там було світло. І дівчина опинилася на світлі. Це справді моторошно. Я ретельно проаналізував відео і просто не можу зрозуміти, чому на моєму телефоні воно виявилося темним. Це дуже дивно”, — зізнався турист.

Гаррісон розповів, що хотів відвідати Гемптон-Корт після того, як побував там у дитинстві. І вже тоді зіткнувся з незвіданим. Вони з сестрою позували у винному погребі, батько зробив кілька фото, а потім на знімках виявилася розпливчаста сіра фігура.

Палац Гемптон-Корт славиться своїми історіями про привидів. Розповіді про дух Кетрін Говард, що блукає його залами, з’явилися ще у Вікторіанську епоху.

Палац Гемптон-Корт Фото: The Royal Family

Стверджується, що, коли її заарештували в Гемптон-Корті, налякана дівчина вирвалася і з криками побігла по місцю, відомому зараз як “Галерея з привидами”. Кетрін намагалася дістатися до свого чоловіка, короля Генріха VIII, який молився в каплиці, але їй це так і не вдалося.

Кетрін — не єдина дружина короля, прозваного “Синьою бородою”, яка відвідує палац. Туристи стверджують, що бачили в його залах його третю дружину Джейн Сеймур, яка померла після пологів 1537 року.

На вебсайті палацу пояснюється, що на початку 20 століття найпохмуріші епізоди палацової історії переказували з метою “приємних мурашок” після того, як вікторіанці виявили, що “терор продає квитки”.

У повідомленні йдеться: “Легенди про привидів зростали доти, доки відвідувачі не почали очікувати зустрічі з ектоплазмою за кожним рогом”.

Ольга Степанова

Recent Posts

У вівторок киян знеструмлюватимуть у світло-сірій зоні: світла не буде вже до півдоби

Більш жорсткі умови розподілення електроенергії пов'язані зі спекотною погодою, що встановилася днями в Україні, а…

10 хв. ago

Фінляндія суттєво скорочує кількість притулків для біженців

Міграційне відомство Фінляндії Migri цього літа та восени має намір скоротити кількість місць для розміщення…

15 хв. ago

Юрист пояснив, що працівники ТЦК не можуть робити стосовно громадян

Працівники ТЦК та СП не мають права вчиняти стосовно громадян певні дії. Вони можуть перевіряти у чоловіків…

19 хв. ago

У десяти областях України оголосили штормове попередження (список)

На вівторок, 2 липня, в Україні оголосили штормове попередження. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру. Негода, за…

21 хв. ago

Із президентів у королі: Байден розкритикував рішення суду щодо Трампа

Рішення Верховного суду США про президентську недоторканність створює "небезпечний прецедент". На практиці воно означає, що Дональд Трамп…

25 хв. ago

Українців змусять розлучитися із грошима: Кабмін збільшує головний податок для всіх

Український уряд подав Бюджетну декларацію на 2025-2027 роки, згідно з якою нестача коштів у держбюджеті…

36 хв. ago