За бійку з крокодилом дівчині вручать медаль від короля Чарльза III

Жінка, яка відбила напад крокодила, увійшла до першого королівського списку цивільної галантності. Джорджія Лорі (на фото з сестрою – праворуч), яка врятувала сестру від рептилії, отримає за свій вчинок високу нагороду Великої Британії, санкціоновану самим королем Чарльзом III. Вона отримає медаль “За відвагу”, яку вручають за зразкові акти хоробрості. Жінка описала цю нагороду як “світлу сторону” їхнього з сестрою травматичного випробування.

“Це була хороша новина не тільки для мене, але й для всієї родини. Я відчуваю, що повинна поділитися нею з сестрою, тому що, давайте подивимося правді в очі, я не думаю, що мене б номінували на цю нагороду, якби вона не вижила”, – сказала вона. 

Сестри-близнючки Мелісса і Джорджія Лорі пережили напад крокодила поблизу Пуерто-Ескондідо в Мексикці три роки тому. Близнючки з Беркширу працювали волонтерками з тваринами в Мексиці, коли стався інцидент. Тоді британка розповідала журналістам, як била крокодила по морді, щоб врятувати сестру-близнючку у мексиканській лагуні. 

Джорджія врятувала сестру від загибелі, втім Мелісса все ж опинилася в лікарні внаслідок зустрічі з хижаком. У неї розвинувся сепсис, і її довелося ввести в кому, але жінка вийшла з неї і одужала. Серйозні травми отримала і сама рятівниця, повідомляє The Guardian. 

Бійка з крокодилом – це вам не жарти.

Вона розповіла, що поки вона била крокодила по морді, той хапав її за іншу руку. І все ж їй вдалося відбити рептилію, яка прокусила ногу її сестрі. Одразу після інциденту 28-річна Джорджія розповіла, що в момент нападу дуже перелякалася, що її сестра Мелісса вже мертва. Вона побачила, як крокодил тягне сестру під воду.

“Я почула її крик і побачила, як крокодил затягує її під воду. Зрозуміла, що вона дійсно в біді, коли почала кликати її на ім’я, але не почула жодної відповіді. Адреналін увімкнувся, подумала, що її більше немає з нами”, – розповіла рятувальниця.

Цьогорічний список цивільної галантності, до якого увійшли дев’ять осіб, є першим, який затвердив сам король.

З-поміж інших, королівську Подяку за хоробрість також отримає чоловік, який врятував незнайомця з річки в Китаї у 2020 році. Визнання також отримає чоловік, який допоміг людям вийти з палаючого готелю в Греції, та хоробрий перехожий, який втрутився під час нападу з ножем в 2021 році.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нові правила економічного бронювання: які зміни запропонували в Україні

В Україні йдуть тривалі обговорення щодо економічного бронювання від мобілізації. У Верховній Раді нещодавно було зареєстровано два…

5 хв. ago

Без води по 17 годин: на Майорці вводять жорсткі обмеження в пік туристичного сезону

Муніципалітет Баньяльбуфар у горах Серра-де-Трамунтана на популярному балеарському острові Майорка в Іспанії обмежує споживання води для боротьби…

16 хв. ago

Біля Нової Каховки БПЛА знищили станцію тропосферного зв’язку РФ

П'ятого липня приблизно о 4 ранку БПЛА знищили станцію тропосферного зв'язку ЗС РФ біля Нової…

23 хв. ago

На Лазуровому узбережжі Франції затримано лідера банди «Залютинських» (фото)

На Лазуровому узбережжі слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України…

25 хв. ago

Штрафи після оновлень даних у ТЦК: кому доведеться заплатити 17 000 грн до 16 липня

Військовозобов'язані, які вже оновили дані в ТЦК або через "Резерв+" почали отримувати штрафи. Розповідаємо, кому доведеться заплатити…

28 хв. ago

Близько до абсолютного рекорду: Україну наступного тижня накриє спека в 41 градус

В Україні значно потеплішало, однак це ще не межа температурних рекордів. Наступного тижня стовпчики термометрів…

32 хв. ago